Šiandien pateikiame vieno linksmiausių, tačiau pasirodo ir vieno prietaringiausių Lietuvos Ralio Čempionato dalyvių – Giedriaus Notkaus – atsakymus. „300 Lakes Rally“ jis dalyvaus su šturmanu Daliumi Strižanu bei vairuos 11 starto numeriu pažymėtą Mitsubishi EVO IX automobilį.

- Ar turite kokių nors talismanų, prietarų ar tradicijų?

Žinoma, turime! Visokių jų prisigalvoji, ypač kai nepasiseka. Tada pradedi galvoti apie tai, kas ir kodėl atsitiko, ką padariau ne taip. Neradus objektyvaus paaiškinimo, baigiasi viskas panašiai taip: gal šiandien be reikalo neskutau barzdos? Gal per senai nesikirpau? O gal katinas perbėgo kelią..?

Nors ir stengiuosi netikėti tais prietarais, bet sutapimų randu dažnai. Ir kuo labiau į juos įsiklausai, tuo dažniau randi patvirtinimų, kad jie veikia... Ypač, jei katinas perbėga kelią.

- Linksmiausias ar netikėčiausias nutikimas ralyje?

2011 metais lenktyniavome „Subaru“ automobiliu. Patirties važiuojant visais ratais varomu automobiliu buvo dar mažai. Kartais būdavo gana sunku įvertinti greitį, kuriuo reiks įveikti posūkius. „300 Lakes Rally“ Stelmužės greičio ruože važiuojant Zarasų link pavyko greitai įveikti keletą posūkių, pasiekti didelį greitį tiesiojoje ir priekyje artėjantis tramplinas neatrodė baisus.

Tik iššokus virš jo, supratau, kad greitis turėjo būti gerokai mažesnis. Ta akimirka, kai pakibom ore, atrodė, sustingo. Apačioje matėsi konkurentų ratų nusileidimo žymės, o mes tuo tarpu vis dar buvome aukščiausiame šuolio taške. Maniau, jau geriau apskritai nenusileistume. Ir tik baam, trenkėmės į asfaltą tokia jėga, kad amortizatoriai nesugebėjo sugerti smūgio, nuo automobilio apačios agregatų pabiro kibirkštys.

Negana to, dar kartą pašokom į orą, tada automobilį smarkiai sumėtė ir neišsilaikėme ant kelio. Ačiū dievui, kelkraštyje nieko nekliudėme ir šiaip ne taip nuvažiavome toliau. Tik per plauką pavyko išvengti avarijos verčiantis per stogą. Neslėpsiu, kelnės buvo „pilnos“ visą likusią distanciją.

- Koks bus „300 Lakes Rally“ nugalėtojų trejetukas?

- Koks bus Zaraso salos greičio ruožo nugalėtojų trejetukas?

Martynas Samsonas, Martynas Samuitis ir Janis Vorobjovas.

- Kas taps pirmosios „King of Baltic Tarmac“ taurės laimėtoju?

– Martynas Samsonas. Su savo naujuoju „BMW M3X“ jis yra nepavejamas.

-Apie kokį rezultatą svajojate „300 Lakes Rally“?

– Svajojame papulti į ralio greičiausiųjų trejetuką.

- Ar Jūsų sportinėje karjeroje buvo „proveržis“ kažkuriuo metu?

– Ne kartą buvo nervinis proveržis. Dabar, žiūrint atgal, galvoju, kad tada ir sportinėje karjeroje viskas pajudėdavo į gerą pusę.

- Kokį geriausią patarimą esate girdėjęs šiame sporte?

– Patarimų šiame sporte gaunu tikrai daug. Tačiau geriausia visada vadovautis savo blaiviu protu ir patirtimi paremtais įsitikinimais.

- Kas Jums yra pavyzdys ir įkvėpėjas ralyje?

– Labiausiai mane įkvepė ir mano pirmuoju mokytoju buvo Rolandas Šaduikis. Jo palaikomas padėjau pirmuosius žingsnius automobilių sporte.

Trijų šalių ralio festivalis „300 Lakes Rally“ šiais metais vyks rugpjūčio 12-13 dienomis Zarasuose. Tai septintą kartą vykstantis renginys, jungiantis tris kaimynines šalis – Latviją, Baltarusiją ir Lietuvą bei sukuriantis šventę ne tik sporto dalyviams ir fanams, bet apskritai vieną laukiamiausių vasaros švenčių visoms trims šalims.

„300 Lakes Rally“ yra ne kartą nominuotas bei apdovanotas įvairiais apdovanojimais – „Metų iniciatyva 2010“, „Sporto marketingo kampanija 2010“, „Sėkmingiausias Sporto Turizmo renginys 2011“ ir kt.

Šių metų sportinės festivalio dalies išskirtiniais elementais taps pirmą kartą vykstantys FIA „Baltic Rally Trophy“ bei „King of Baltic Tarmac“ apdovanojimai, o pramogos nenusileis kitiems didiesiems vasaros festivaliams – mieste numatyti „G&G Sindikatas“ ir „AC/DC Tribute.lt“ koncertai, ugnies šou, fejerverkai bei greičiausių ralio automobilių pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją