Stebėtina, tačiau komandos pritarė daugumai jo pasiūlymų, ir šie gali būti įgyvendinti ne 2008 m., kaip anksčiau kalbėta, o jau 2006 m. „Formulės-1“ sezone.

Nuo 2005 m. sezono, o gal jau ir šiemet, bus pakeistas aršiai iš visų pusių kritikuojamas kvalifikacijos formatas. Taip pat jau sekantį sezoną bus uždraustas atsarginių bolidų naudojimas, tačiau komandoms bus leidžiama sukonstruoti trečią bolidą lenktynių savaitgalio metu, jei tai bus būtina.

Kitąmet galbūt bus uždraustas padangų keitimas lenktynių metu (tačiau sustojimai pasipildyti kuro išliks) bei panaikintas draudimas pirkti ir parduoti bolidus kitoms komandoms – tai būtina norint pritraukti naujų komandų.

Tarp 2006 m. greičiausiai bus įvestas naujas variklio formatas – 2,4 litro tūris ir V8 forma bei pakankamas patikimumas tam, kad agregatas nesugestų du ar net šešis lenktynių savaitgalius. Tam dar turi pritarti variklių gamintojai, kurie susirinks sekančio „Formulės-1“ etapo – Ispanijos GP – metu. Pakeitimais siekiama išlaidas varikliams sumažinti perpus.

Tais pačiais 2006 m. padangas greičiausiai bus leidžiama tiekti tik vienam gamintojui, o jų paviršiuje nebeliks griovelių – sugrįš „slick“ tipo padangos. Galinės padangos bus praplatintos, o priekinės – susiaurintos.

2008 m. sezone jau turėtų būti uždraustos visos elektroninės pagalbos vairuotojui sistemos – traukos ir starto kontrolė, automatinės ir pusiau automatinės pavarų dėžės ir t.t.

FIA prezidentas Maxas Mosley po susirinkimo taip pat pažymėjo, jog „Formulės-1“ komercinių teisių savininkas Bernie Ecclestone‘as nusprendė patenktini komandų reikalavimą skirti joms didesnę pajamų dalį nei anksčiau. Tai turėtų panaikinti baimę, kad lenktynės skils į du atskirus čempionatus.

Galutinis pakeitimų paketas bus svarstomas birželio 30 d. FIA automobilių sporto taryboje.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.