Skirtingai nei Lietuvos sostinėje, Vilniuje, mažame Alūksnės miestelyje, Latvijoje, tvyrojo tikra žiema. Nors sniego storis laukuose siekė iki 30 centimetrų, tačiau dėl teigiamos oro temperatūros sniegas buvo šlapias. Be to, visą dieną snigo ir trukdė daugeliui sportininkų spausti akceleratoriaus pedalą iš visų jėgų.

Didžiausią galvos skausmą visiems lenktynininkams kėlė klampus sniegas miškuose. Pakankamai sudėtingos sąlygos lėmė, jog varžybų nebaigė 15 ekipažų iš 59 startavusių. Iš dešimties startavusių ekipažų iš Lietuvos, lenktynes baigė septyni.

Pats sudėtingiausias greičio ruožas buvo pats paskutinis, kuris prasidėjo 16.30 val. Paskutinis greičio ruožas pasižymėjo ne tik šlapiu storu sniego sluoksniu, bet pakankamai prastu matomumu. Nors prasidedant paskutiniam greičio ruožui dar nebuvo visiškai tamsu, tačiau startuojant pirmam ekipažui iš Lietuvos, Vitalijui ir Vyteniui Plastininams, lauke buvo visiškai tamsu.

Ralis Alūksnėje (D. Kibirkštis / dariusfoto)

Šių lenktynių nugalėtoju tapo Ralfo Sirmacio ir Artūro Šiminio ekipažas su „Mitsubishi Lancer EVO IX“. Nuo lyderio, daugiau nei 10 sekundžių atsiliko Andžio Neikšano ir Aivio Aizsilnieko ekipažas, taip pat su „Mitsubishi Lancer EVO X“.

Lietuvių ekipažai šiose lenktynėse pasirodė puikiai. Platininų duetas „SG-3“ klasėje užėmė pirmą vietą. Mindaugo Kaminsko ir Mindaugo Bagdonavičiaus ekipažas „SG-2“ klasėje taip pat iškovojo pirmą vietą. „2WD LT“ klasėje pirmą vietą iškovojo Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno ekipažas.

Ralis Alūksnėje (D. Kibirkštis / dariusfoto)

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!