Antanas Kanopkinas, vakar finišavęs pirmas keturračių įskaitoje, pasakojo, kad viskas šiandien buvo gerai, o su komandos draugu Adomu Gančieriumi laikėsi komandinės taktikos – važiavo kartu. Vieną greičio ruožą vedė vienas, kitą – kitas sportininkas. Tokia taktika leido sportininkams išlikti aukštose pozicijose – A. Gančierius šiandien pirmas, o A. Kanopkinas liko ketvirtas, nuo komandos draugo atsilikęs kiek mažiau nei dvejomis minutėmis. Bendroje keturračių įskaitoje vyrai dalinasi pirmąją ir antrąją vietas.

Prisiminimai trukdė važiuoti sklandžiai

Įveikę abu šiandienos greičio ruožus sportininkai vienbalsiai pasakojo, kad antrasis, 131 kilometro ilgio, greičio ruožas buvo sudėtingas ir kartais net pavojingas.

„Labai sunku buvo važiuoti antrą greituminį ruožą, nes praėjusiais metais būtent čia turėjau daug incidentų ir dvi avarijas. Važiuojant tose pačiose vietose buvo sunku susikaupti ir aiškiai mąstyti, bet pavyko sėkmingai finišuoti. Viskas iš esmės yra gerai ir laikomės ten, kur ir turėtume būti – pirmos dvi vietos bendroje rezultatų lentelėje priklauso mums“, – po finišo kalbėjo A. Kanopkinas.

Gazas – dugnas

„CFMOTO Racing Team“ lenktynininkas Adomas Gančierius antrino komandos draugui dėl šiandienos trasų sudėtingumo ir džiaugėsi, kad jas pavyko įveikti ne tik sėkmingai, bet ir greitai: „Trečioji diena tikrai labai sėkminga. Trasos labai greitos, pirmame ruože daugiausiai gazas – dugnas. Antrame greičio ruože atsirado labai pavojingų vietų, posūkių. Daug kur nebuvo galima važiuoti per dideliu greičiu, nes posūkiai užsisukdavo taip, kad nesudėtingai buvo galima išlėkti iš trasos į šalia esančius akmenis.“

Sportininkas taip pat pasakojo, kad buvo daug kelio knygoje nepažymėtų griovių, bet labiausiai džiaugėsi sėkmingai pasiektu finišu ir sveika technika.

Rytoj, trečiadienį, dalyvių laukia itin ilga diena – viso jiems teks įveikti 252 sportinius kilometrus ir daugiau nei 200 kilometrų pervažiavimuose. Dviejų rytojaus greičio ruožų sudėtis, pagal organizatorių pateiktą informaciją, atrodo panaši kaip ir šiandien. Pirmame laukia daugiau nei 70 procentų smėlio, o antrasis pasitiks su kieto grunto danga. Pirmieji dalyviai startuos apie aštuntą valandą vietos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją