Kvalifikacijoje neprilygstamas buvo Conor Shanahan – airio pasirodymą teisėjai įvertino 94 taškais. Vos vienu tašku nusileido „Red Bull Drifto Brothers“ komandos pilotas Elias Hountondji, trečias liko Duane McKeever.

Gerus rezultatus kvalifikacijoje pademonstravo Lietuvą atstovaujantys sportininkai – B. Čirba užėmė 7-ą, A. Vasiliauskas – 11-ą, o A. Vaškelis 14-ą vietas.

Jau pirmame varžybų etape iš kovos pasitraukė du lietuviai – B. Čirba nusileido Paul McCarthy, o A. Vaškelis po pakartotinės kovos turėjo pripažinti Jack Shanahan pranašumą. Tuo tarpu A. Vasiliauskas Top 32 etape įveikė Calin Ciortan ir pateko tarp šešiolikos geriausių.

Top 16 varžybų etape Andrius įrodė savo pranašumą prieš britą Stephen Biagioni ir pateko į kitą etapą, kuriame jo laukė A. Vaškelį iš varžybų eliminavęs J. Shanahan. Visgi šioje kovoje kaunietis padarė klaidą ir savo pasirodymą baigė Top 8 etape. Tuo tarpu airis užtikrintai jautėsi už „Toyota GT86“ vairo bei laimėjo pusfinalio ir finalo kovas.

Antrą vietą paskutiniame Europos šonaslydžio etape užėmė Lee Scott, trečią – E. Hountondji.

„Mondello“ trasoje iškovoti taškai leido A. Vasiliauskui pakilti į 11-ą vietą galutinėje čempionato įskaitoje. Iš viso lenktynininkas pelnė 199 taškus.

Tuo tarpu B. Čirba tapo pirmuoju Lietuvos sportininku, kuris pateko tarp dešimties geriausių Europos šonaslydininkų – „Ukmergės ASK“ atstovas užėmė aukštą aštuntąją vietą.

„Tai puikus rezultatas mūsų šaliai, mūsų komandai. Labai ačiū visiems, kas prisidėjo prie šio pasiekimo bei palaikė mūsų komandą sezono metu“, – po varžybų sakė B. Čirba iš viso surinkęs 248 taškus.

"Drift Masters European championship" / C nuotr.

Antrus metus iš eilės Europos šonaslydžio čempionu tarpo airis James Deane aplenkęs savo tautiečius J. Shanahan bei D. McKeever.

Airiai taip pat nugalėjo ir nacionalinėje įskaitoje. Antri liko lenkai, treti – vokiečiai. Lietuva nacionalinėje įskaitoje surinko 447 taškus ir užėmė penktąją vietą.

Nacionalinė įskaita:

  1. Airija 916 taškai;
  2. Lenkija 679 taškai;
  3. Vokietija 528 taškai;
  4. Didžioji Britanija 499 taškai;
  5. Lietuva 447 taškai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją