Jau pirmosios treniruotės futbolo stadione įkurtoje trasoje pareikalavo pirmųjų aukų, rašoma pranešime žiniasklaidai. Siauroje trasoje kontaktai su betoniais barjerais sportininkams kainavo ne vieną kėbulo bei važiuoklės dalį.

Penktadienį vykusioje kvalifikacijoje nugalėjo 97 taškus surinkęs Amerikos „Formula Drift“ čempionas Jamesas Deane'as iš Airijos už savęs palikęs Enverį Haskasapą iš Kipro bei tautietį Conorą Shanahamą, kuris šį savaitgalį šventė vos 15-ąjį gimtadienį.

A. Vasiliauskas surinko 80,7 taško ir užėmė 18-ą vietą, o B.Čirbai pritrūko 3,4 taško, kad patektų į Top32 atkrintamasias varžybas. Verta paminėti, jog net šeši sportininkai nesugebėjo įveikti visos sudėtingos trasos ir surinko po 0 balų.

Top32 etape triskart Lietuvos čempionas A. Vasiliauskas turėjo pripažinti Sebastiano Fontijno pranašumą ir iškrito iš tolimesnių kovų.

Pirmame Europos „šonaslydžio“ čempionato etape nugalėjo jaunasis C. Shanahamas, po kelių pakartotinių kovų nugalėjęs savo mokytoją J. Deane'ą, o trečias liko norvegas Toras Arne Kvia, mažajame finale nugalėjęs vietinių numylėtinį lenką Dawidą Karkosiką.

Antrasis Europos čempionato etapas vyks po dviejų savaičių Vengrijoje.

Europos šonaslydžio čempionato tvarkaraštis:

2018 birželio 8-10 Plockas, Lenkija
2018 birželio 22-24 Mariapocs, Vengrija
2018 rugpjūčio 3-5 Ryga, Latvija
2018 rugpjūčio 17-19 Torunė, Lenkija
2018 rugsėjo 7-9 Hockenheimas, Vokietija
2018 rugsėjo 21-23 Mondello parkas, Airija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)