Veržliai startavęs P.Pleskovas jau pirmajame posūkyje pateko į tikrą mėsmalę, kai į jo automobilį "Ford Puma" atsitrenkė čempionato lyderis Sergejus Kvašninas (Rusija), o iš šono į besisukantį Pauliaus automobilį dar trinktelėjo ir Airatas Šaimijevas (Rusija). Tik nusėdus dulkių debesiui Lietuvos atstovas užvedė po šio incidento užgesusį automobilio variklį ir, aplenkęs dar kelis varžovus, finišavo šeštas.

Taip pat nesėkmingai, kaip ir prieš savaitę vykusiose varžybose Bauskėje (Latvija), finalinis važiavimas susiklostė kitam Lietuvos atstovui Nerijui Naujokaičiui (Šakių TSK). Tuoj po starto jis aplenkė vengrą Tomasą Karai ir važiavo antras paskui vokietį Helmutą Wildą. Tačiau kontaktinė kova su varžovu nepraėjo be pasekmių - sulūžus priekinei automobilio pakabai Nerijus buvo priverstas sustoti. Jam atiteko aštuntoji vieta (9 tšk.).

Tatarstano autonominės respublikos premjeras Rustamas Minichanovas (Rusija) užėmė dešimtąją vietą.

Šio diviziono finalą laimėjo H.Wildas (20 tšk.), antras finišo liniją kirto T.Karai (17 tšk.), o trečias - Tatarstano prezidento sūnus A.Šaimijevas (15 tšk.).

Bendrojoje įskaitoje ir toliau pirmauja S.Kvašninas, turintis 79 taškus. P.Pleskovas su 33 taškais tarp 33 klasifikuotų lenktynininkų žengia devintas. N.Naujokaitis (19 tšk.) užima 19-ąją vietą.

3A divizione dalyvavę du Lietuvos atstovai į finalą nepateko. Romualdas Vitkus (Plungės ASK "Ketorė tekėne") atrankos varžybose buvo tik dvyliktas (į finalus patenka po dešimt kvalifikaciniuose važiavimuose geriausiai pasirodžiusių sportininkų), o Leonas Vedeikis ("ASK "Vilkyčiai") dėl variklio gedimo nebaigė net kvalifikacinių varžybų.

Visas prizines vietas užėmė Čekijos lenktyninkai - pirmas finišavo Petras Turekas, antras - Ladislavas Hanakas, trečias Jiris Svoboda.

Bendrojoje įskaitoje pirmauja P.Turekas, surinkęs 86 taškus. R.Vitkus su 17 taškų tarp 30 klasifikuotų sportininkų yra 14-as.

Divizione Nr. 3 dalyvavusių bagio meistrų varžybas laimėjo olandas Fritsas Duizendstra. Antras buvo čekas Petras Bartošas, o trečias finišo liniją kirto dar vienas automobilių kroso lopšiu tituluojamos Čekijos sportininkas Romanas Kerka.

Bendrojoje įskaitoje pirmauja P.Bartošas (80 tšk.).

Pirmą kartą Lietuvoje vykusiose Europos automobilių kroso čempionato etapo varžybose dalyvavo 44 lenktynininkai iš aštuonių šalių. Varžybas atidarė Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus. Lenktynių spaudos centre buvo akredituota beveik 70 užsienio ir Lietuvos žiniasklaidos atstovų.

Šeštasis Europos čempionato etapas vyks birželio 25-26 dienomis Vokietijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją