Šeštadienį vėlai vakare paskelbus pirmojo Europos automobilių kroso čempionato etapo Seelow (Vokietija) trasoje kvalifikacinių važiavimų rezultatus paaiškėjo, kad visus kozirius laimėti šias lenktynes turi Paulius Pleskovas.

Klaipėdos TSK „Baltijos sportas“ pilotas laisvosiose treniruotėse ir kvalifikaciniuose važiavimuose tempą diktavo drauge su tituluotu varžovu iš Čekijos Ladislavu Brožeku. Tačiau absoliučiai geriausią čempionato preliudijos rezultatą parodė būtent Paulius.

„Tai iš tiesų labai svarbi detalė, nes Seelow trasa yra sąlyginai trumpa ir siaura (jos ilgis 810 metrų, o plotis – 10-15 metrų). Gruntas čia labai minkštas, todėl nuo starto pozicijos priklauso labai daug. Po treniruočių ir kontrolinių važiavimų esame nusiteikę tikrai neprastai, nes visi automobilio reguliavimai tinka, pats jaučiuosi esąs neblogos formos, todėl tikiuosi gero rezultato finale“, – telefonu iš Vokietijos pasakojo P. Pleksovas.

Pirmajame Europos automobilių kroso čempionato Seelow trasoje kausis dar du lietuviai. „Buggy 1600“ klasėje startuoja Tomas Zavarskis ir Gintaras Morkevičius. Šioje bagių klasėje tradiciškai susirenka itin daug dalyvių ir konkurencija būna žvėriška. Po šeštadienio treniruočių ir kontrolinių važiavimų Tomo rezultatas 29, o Gintaro – 35-tas iš 37 startuojančių.

Pirmojo Europos automobilių kroso čempionato etapo nugalėtojai turėtų paaiškėti sekmadienį vakare.