„Tiesą sakant, šįkart varžybų pradžia mūsų komandai nežadėjo nieko gero. „Novi Paka“ trasoje dominuoja molingas gruntas, kurį organizatoriai visą lenktynių savaitgalį gausiai laistė, mėgindami nusodinti dulkes. Su šia problema jiems iš tiesų pavyko susidoroti, tačiau atsirado kita bėda – trajektorijoje greitai atsirado nemažų duobių. Instinktyviai jų saugojausi ir todėl kontroliniuose važiavimuose parodžiau tik 8 laiką. Dar labiau nuotaika sugedo, kai šeštadienį pirmosios kvalifikacijos metu lūžo vairo kolonėlė. Gedimą sutvarkėm sėkmingai, o lemiami sekmadienio startai susiklostė visai neprastai: viename kvalifikaciniame važiavime finišavau antras, trečią – laimėjau. T. y. prieš finalą užsidirbau 9 įskaitinius taškus ir teisę startuoti iš pirmosios eilės“, – po varžybų pasakojo P. Pleskovas.

Vienas Europos autokroso čempionato lyderių taip pat pasidžiaugė, kad šįkart pavyko išvengti aršių čekų sportininkų atakų. Klaipėdietis teigė, kad prieš varžybas sklandė gandai apie būsimus „komandinius žaidimus“, todėl paprašė teisėjų atkreipti dėmesį į kai kurių varžovų elgesį.

„Šia prasme etapas „Novi Paka“ trasoje maloniai nustebino, nes arbitrai iš tiesų dirbo tiksliai ir principingai. Viename kvalifikacinių važiavimų už itin agresyvų vairavimą jie diskvalifikavo trasos šeimininką ir čempionato lyderį Vaclavą Fejfarą („Novi Paka“ priklauso klubui, kuriame sportuoja V. Fejfaras; neatsitiktinai 2001-aisiais šis pilotas čia užfiksavo geriausią vieno rato įveikimo laiką: 930 metrų per 37 sekundes). Žinoma, tai nesutrukdė jam laimėti namų lenktynių finalo. Čia jokių didelių siurprizų nebuvo – visi iš pirmosios eilės startavę taip ir finišavo: V. Fejfaras, antras Otkaras Vyborny ir aš. Teoriškai vietų ir galimybių bandymams lenkti varžovus buvo, bet praktiškai dėl nerealaus kiekio skysto purvo, tiškusio ant stiklo, taip buvo beveik neįmanoma. Priartėjus prie antroje vietoje po starto įsitvirtinusio Otkaro valytuvai vos ne vos pajėgdavo išsklaidyti molio skiedinį“, – teigė P. Pleskovas.

TSK „Baltijos sportas“ lenktynininko teigimu, svarbiausia, kad Čekijoje pavyko atitrūkti nuo 4-oje vietoje bendroje įskaitoje esančio Mirsolavo Neumanno (60 taškų). Šis kroso meistras „Novi Paka“ trasoje finišavo tik šeštas. Tiesa, trimis taškais nuo Pauliaus nutolo antroje vietoje įsitvirtinęs O. Vyborny (90 taškų), kuris tiek pat sumažino atsilikimą nuo sezono lyderio V. Fejfaro (99 taškai).
Po dviejų savaičių ketvirtasis Europos automobilių kroso čempionato etapas vyks Prancūzijoje, Saint de Montaigu esančioje „Circuit du Bouvreau“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją