Renginio iniciatorius Vaidotas Žala neslėpė, kad seminarą E. Kauras sutiko pravesti geranoriškai ir didelio honoraro nepaprašė.

„Su Egonu dirbame jau kelerius metus, esu uolus jo mokinys ir pasekėjas. Mūsų su broliu rezultatai trasose yra pavyzdys, kad savęs tobulinimas yra pigiausia ir geriausiai atsiperkanti investicija šiame sporte. Šiuo seminaru tikimės paskatinti ir kitus lenktynininkus skirti laiko savo įgūdžių tobulinimui.

Estija klasikiniame ralyje yra labiausiai pažengusi iš Baltijos šalių, todėl būtų apmaudu nepasinaudoti šia patirtimi. Labai džiaugiuosi, kad E. Kauras sutiko pasidalinti savo žiniomis su lietuvių sportininkais“ – pasakojo V. Žala.

E. Kauras lietuvių lenktynininkų įgudžiais rūpinasi jau ne pirmus metus. Pirmasis jo mokinys Lietuvoje buvo Rokas Kvaraciejus, kuris jau po pirmosios treniruotės laimėjo „Halls Winter Rally“.

Egonas Kauras

Brolių Žalų ekipažas su estų sportininku treniruojasi nuo praėjusių metų ir šiais metais tapo Lietuvos ralio vicečempionais, laimėję paskutinius tris šalies čempionato etapus.

V. Žala į klausimą, ar nebijo, kad patobulėję kolegos ims lenkti trasoje, atsakė su šypsena: „Būtent to mes ir siekiame. Kuo daugiau konkurencijos, tuo labiau tai verčia visus pasitempti. Estai nuoširdžiai nusiminė, kai A. Lukjaniukas nusprendė nebevažiuoti Estijos čempionate. Stiprūs konkurentai labai teigiamai veikia visų sportininkų tobulėjimą. Jei viskas pavyks teisingai, tikiuosi, kad ateityje pakviesime ir daugiau patyrusių ralio vilkų, kurie pasidalintų savo patirtimi.“

Seminaras vyks Vilniuje „Comfort Hotel LT“ konferencijų salėje gruodžio 8d. 19 val. Renginio dalyviai kviečiami registruotis svetainėje adresu www.ralioratai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)