Komandos, susirinkusios pasitreniruoti, džiūgavo: sąlygos buvo puikios – nuo ryto prasidėjęs lietus leido išmėginti techniką tiek ant šlapios trasos, tiek ant saulės nudžiovintos. Dalyvių skaičius didžiajame finale džiugino. Nors kai kurių dalyvių technika ir rodė kaprizus, galiausiai lenktynių startui ruošėsi net 27 komandos.

Pole poziciją iškovojo „Flash racing Latvia“ komanda, ratą trasoje įveikusi per 1.23,059 minutės. Iškart už jos starto rikiuotėje – „Circle K milesPLUS” komanda.

Kova virė visas šešias valandas ir praktiškai kas antrame garaže po finišo buvo galima girdėti „pritrūko 5 minučių“, kad sezono suvestinėje taškai pasiskirstytų kitaip.

„Circle K milesPLUS“ pergalė

Nuo pat lenktynių pradžios į priekį išsiveržė ir persvarą vis didino „Circle K milesPLUS“ komanda. Julius Adomavičius, Ignas ir Jonas Gelžiniai demonstruodami puikų tempą atvedė visą komandą ir „Porsche 911 GT3 Cup“ iki čempionų titulo tiek absoliučiai, tiek klasėje.

Ne visai sėkmingas sezonas „Rotoma Racing“ komandai pasibaigė antrąja vieta absoliučioje įskaitoje ir pirmąja vieta GT AM įskaitoje. Deja, gautų taškų, kuriuos iškovojo Andrius Jasionauskas, Dainius Matijošaitis ir Robertas Graudinis, neužteko tam, kad iš trečios vietos klasėje pakiltų aukščiau.

Trečiąją vietą absoliučiai ir pirmąją vietą TCR klasėje iškovojo „DHL Racing“ komanda su „Cupra TCR“. Komandai šiame etape atstovavo Ramūnas Čapkauskas, Konstantin Calko ir Jurgis Adomavičius. Šie svarbūs taškai pakoregavo ir metinę taškų suvestinę.

Bene įdomiausia kova virė tarp „DHL Racing“ ir „Dream 2 Drive PRO“ komandų. Pastaroji buvo trečioje vietoje, tačiau iškritus lietui ir iki finišo likus pusantros valandos, jie prarado poziciją ir „DHL Racing“ komanda išsaugojo užimtą vietą iki pat finišo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją