„Smagu, kad susidomėjimas šiomis varžybomis auga. Išbandyti jėgas šioje komandinėje estafetėje susirenka stipriausi Lietuvos enduro sportininkai. Tačiau šiemet bus speciali klasė, skirta ir pradedantiesiems ar tiesiog enduro mėgėjams. Taigi varžybos bus patrauklios ir profesionalams, ir netgi visai žaliems“, – sako vienas „Moto5“ varžybų organizatorių, Lietuvos enduro klubo narys Gediminas Banevičius. Pasak jo, tikimasi, kad šiemet prisijungs ir svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos.

G. Igaris šiose varžybose yra dalyvavęs daug kartų, o A. Gelažninkas startuos pirmąsyk. „Tokios penkių valandų – ilgiau nei įprasta – varžybos bus labai gera treniruotė sportinei formai palaikyti. Tačiau, žinoma, į varžybas žiūrime ne tik kaip į treniruotę, mūsų tikslas – laimėti“, – tvirtina sportininkas.

A. Gelažninkas poroje su A. Mitkevičiuomi važiuos ne pirmą kartą – pernai jie drauge važiavo Pabradės ralyje, kuriame nugalėjo. Sportininkas atskleidžia, kad varžyboms jų komanda jau ruošiasi – yra aptarę keitimosi strategiją, kurią, žinoma, tikslins pačių varžybų metu. Abu sportininkai važiuos KTM motociklais. Be šių varžybų A. Gelažninkas šiemet planuoja dalyvauti „Cross Country“ čempionate, Lietuvos enduro varžybose ir enduro raliuose Lenkijoje bei Vengrijoje.

„Moto5“ – tai penkių valandų trukmės komandinė enduro estafetė, kurioje dalyvauja komandos iš dviejų narių. Komandos per minėtą laiką turi įveikti kuo daugiau ratų. Dalyviai varžysis trijose klasėse pagal pajėgumą: profesionalų „Pro“, pažengusiųjų „Hobby“ ir mėgėjų. Mėgėjų klasės dalyviams bus keli palengvinimai: jie varžysis ne penkias, o tris valandas, be to, trasoje galės naudotis specialiais sunkiau įveikiamų vietų apvažiavimais.

Pasak G. Banevičiaus, varžybų trasa vidinėje „Nemuno žiedo“ dalyje bus kitokia nei per pastarąsias „Cross Country“ varžybas. Ji bus trumpesnė (apie 3 km ilgio) ir greitesnė. Dalyvių lauks šiek tiek dirbtinių enduro elementų – tramplinų, rastų, padangų atkarpų, tačiau tai bus galima apvažiuoti – bus vadinamieji pradedančiųjų apvažiavimai. G. Banevičius tikina, kad trasa bus įveikiama visiems.

Enduro varžybos „Moto 5“ vyks visos dienos renginio motociklininkams „Moto Fiesta“ metu. Čia taip pat vyks didžiausio Baltijos šalyse plento žiedinių lenktynių čempionato „Baltic Rookie Cup powered by Liqui Moly“ etapas, „čioperių“ dragas, elektrinių motociklų varžybos, motociklų vairavimo instruktorių varžybos. „Moto Fiestą“ organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas sako, kad „Moto Fiesta“ pretenduoja suvienyti įvairiausių motociklų tipų mėgėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją