„Ligier“ – apsižvalgymui po „Le Mano“ seriją

Šį savaitgalį Katalonijos trasoje šalia Barselonos prasideda Europos Le Mano serijos čempionatas, o kartu su juo ir „Ligier“ Europos serijos varžybos, kurios yra tarsi tramplinas į aukštesnį lygį. Jos ypatingos tuo, kad 2 valandų lenktynėse visi sportininkai varžosi identiškais prancūzų lenktyninių automobilių gamintojo „Ligier“ modeliais. Gerus rezultatus čia pademonstravę lenktynininkai gauna palankesnes sąlygas lenktyniauti Europos Le Mans serijoje.

Būtent čia pažintį su Le Mano serija bei žymiausiomis Europos trasomis nusprendė pradėti Baltijos šalių ilgų nuotolių lenktynių vilkas Egidijus Gutaravičius.

„Planuoju važiuoti visą čempionatą ir dalyvauti visuose etapuose. Noriu išbandyti savo jėgas visose trasose, o tikslas – pasiekti kaip įmanoma aukštesnę poziciją bendroje įskaitoje“, - sakė E. Gutaravičius.

Visiems lenktynininkams – identiški automobiliai

Visi lenktynių dalyviai varžysis identiškais „Ligier JS2 R“ automobiliais, sukurtais specialiai lenktynėms. Jie turi vamzdinę važiuoklę, stiklo pluošto kėbulą ir sveria vos toną. Gale įmontuotas 3,7 litro „Ford“ V6 variklis, pasiekiantis 330 AG, galią per 6 bėgių sekvencinę pavarų dėžę jis perduoda galiniams ratams. Tai lengvas ir greitas sportinis automobilis, su kuriuo lietuviui teks susipažinti jau Barselonos trasoje.

„Buvo planų išbandyti automobilį anksčiau, tačiau treniruotės buvo atšauktos, tad pirmas kartas man bus jau lenktynių savaitgalį. Teks kliautis patirtimi“, - sakė tiek su Formulėmis, tiek su superautomobiliais lenktyniavęs bei „Lamborghini Huracan“ automobiliu „Aurum 1006 km“ lenktynių podiumą iškovojęs Egidijus Gutaravičius.

Lietuvio laukia daug nežinomųjų

Lietuviui nauja bus ir 4,6 km ilgio Barselonos trasa. Jos konfigūraciją E. Gutaravičius išmoko lenktynių simuliatoriuje, susipažinti su jos subtilybėmis teks jau per oficialias treniruotes.

Vis tik kaip didžiausią kamuojančią nežinomybę sportininkas įvardijo savo konkurentus. „Ligier“ Europos serijos varžybose užsiregistravę dalyviai bus paskelbti tik prieš pat varžybas. Lietuvis nežino kiek stiprūs bus varžovai, kokio lygio lenktynės jo laukia. Sako, kad šie klaustukai debiutą mono serijoje daro tik dar įdomesnį.

Automobilį dalinsis dviese

„Ligier“ Europos serijos lenktynės – sumažinta ilgų nuotolių varžybų versija. Savaitgalį vyks dvi sprinto lenktynės, truksiančios po 1 valandą. Jose lenktyniaus skirtingi vienos komandos vairuotojai. Egidijus Gutaravičius atstovaus „Arctic Energy“ komandą ir „Ligier JS2 R“ automobiliu dalinsis su Sergėjumi Egorovu.

Lietuvis šiemet „Ligier“ serijoje dalyvauja norėdamas susipažinti su šia lenktynių serija, pamatyti Europos Le Mano serijos varžybas iš vidaus ir gyvai susipažinti su visomis trasomis: Barselona, „Red Bull Ring“, Le Castelet, Monza, Spa-Francochamps bei Portimao.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją