„Į starto vieta atvykome penktadienio vakarą, kad būtų pakankamai laiko praeiti visas komisijas, pasidaryti paskutinius remonto darbus ir pasirengti startui. Varžybose dalyvauja 18 motociklininkų, 6 keturračiai, 11 bagių, 62 džipai, 8 mažieji sunkvežimiai ir 17 didžiųjų. Pagal valstybinius numerius matyti, kad tarp dalyvių dominuoja senoji Europa. Iš Lietuvos esame tik mes dviese, - pasakojo T. Jančys. - Renginį organizuoja vokiečiai, tad viskas daroma su vokišku tikslumu ir precizija. Net avarinę liemenę reikia vežtis kuprinėje. Taip, kaip reikalauja KET.“

Lietuviui didžiausią įspūdį prieš startą padarė didieji sunkvežimiai.

„Didžiausias jų - net 8 ašių. Stebina, kiek investuota į techniką: žinomiausių prekinių ženklų detalės, išblizginti, riaumojantys grėsmingais garsais automobiliai ir motociklai. Pažiūrėsime, kaip visi atrodys finiše“, - šypsojosi motociklininkas.

Sekmadienį pirmojo lenktynių etapo pirmojoje dalyje sportininkams teko įveikti 70 km. Ralis prasidėjo būtent abiejų „Mediafon-Motoshop“ atstovų startu.

„Kartu startavo patyręs austras, kuris dideliu greičiu ir diktavo mums tempą. Deja, įveikus 10 km pasitaikė duobė-bala ir Irmantui teko atlaikyti skrydį per vairą. Viskas baigėsi gerai, tik mūsų kompanioną iš Austrijos paleidome į priekį. Po truputį pripratome prie trasos, kuri labai priminė mūsiškes Pabradėje, ir per 1 val. 20 min. įveikėme visus 70 km. Tai buvo geras apšilimas, po finišo esame geros nuotaikos“, - dėstė T. Jančys.

Ilgai ilsėtis sportininkams neteks, nes pirmojo etapo antroji dalis bus naktinė ir Lietuvos laiku prasidės 1 val. po vidurnakčio.

„Reikia patobulinti keletą smulkmenų, pakeisti žvaigždes, paruošti patogesnę vietą laiko kortelei. Taip pat tvirtinsime papildomus žibintus ant šalmų, nes standartinio motociklo apšvietimo neužtenka. Laukia 58 km distancija, organizatoriai žada įdomią trasą“, - pasakojo motociklininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją