Ralio pasai

Ralio pasus galima įsigyti ralio centre – viešbutyje „Europa Royal” Druskininkuose, oficialiose „KIA“ atstovybėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bei greičio ruožuose. Ralio paso kaina – 5 eur.

Turėdami ralio pasą, galėsite stebėti lenktynes dvi dienas visuose greičio ruožuose bei pamatyti stulbinamą ralio komandų darbą serviso zonoje. Įsigytas ralio pasas automatiškai dalyvauja konkurse, kurio nugalėtojai gaus itin vertingus prizus.

Parkavimas

Automobiliai turi būti parkuojami kairėje kelio pusėje išvažiavimo link. Parkavimo vietų skaičius yra ribotas, todėl prašome atvykti šiek tiek anksčiau. Atminkite, kiekvienas privažiavimo kelias prie greičio ruožo kartu yra ir evakuacinis kelias, prašome, neužstatykite jų, laikytės saugumo reikalavimų!

Papildoma informacija

Žiūrovams į renginį galima atsinešti reikalingą įrangą (kėdutė ar pan.). Taip pat galima įsinešti savo maistą bei gaiviuosius gėrimus. Šiukšles prašome mesti tik į tam numatytas vietas.

Taip pat prašome pasirūpinti savo ir, jei įmanoma, aplinkinių saugumu. Pasirinkite saugų atstumą ralio stebėjimui, neperženkite stop juostų, nepalikite vaikų be priežiūros, nestovėkite išorinėje posūkio dalyje arba po tramplino, nevaikščiokite ralio trasa. Laikykitės teisėjų ir kitų oficialių varžybų asmenų nurodymų.

Janis Vorobjovas

Stebėjimo vietos

Šiemet stebėjimo vietas išrinko ir jose rekomenduoja stebėti ralį pats Janis Vorobjovas, daugkartinis Latvijos čempionas, Europos ralio čempionato (ERC), Lietuvos, Estijos, Suomijos, Vokietijos bei kitų čempionatų dalyvis.

„Ralį galima pamilti tik tada, kai turi galimybę jį stebėti saugiai, tačiau tuo pačiu pamatyti gražiausius jo epizodus, todėl noriu rekomenduoti saugias ralio stebėjimo vietas, kuriose atsivers patys įspūdingiausi lenktynių vaizdai“, - žada J. Vorobjovas.

Spalio 2 dienos greičio ruožai ir žiūrovų stebėjimo vietos

Greičio ruožas nr. 1 ir nr. 3 – Žemaitkiemis
Greičio ruožo ilgis – 12.57 km
Pirmo automobilio startas – 15.15 val.
GR 3 pirmo automobilio startas - 16.40 val.

Du kartus važiuojamas greičio ruožas turi dvi rekomenduojamas stebėjimo vietas.

Pirmoji stebėjimo aikštelė (1) praėjusiais metais leido pamatyti labai daug iš trasos išlėkusių lenktynininkų, tarp kurių buvo ir „Rally Classic“ Druskininkai 2014 nugalėtojai – broliai Žalos. Ši greičio ruožo vieta pasižymi daug šokamų tramplynų. Įvažiavimas - ne vėliau, nei likus 1 val. iki starto pradžios. Stebėjimo vietą galima pasiekti važiuojant apie 3 km nuo greičio ruožo starto. Išvažiavimas - po greičio ruožo finišo.

Antroje stebėjimo vietoje (2) – matomumas itin geras. Sportinis automobilis matomumo zonoje važiuoja apie 1-1,5 min. Atkarpa pasižymi įvairių konfiguracijų posūkiais. Atvykti ir išvykti galima bet kuriuo varžybų metu.

Greičio ruožas nr.2 ir nr. 4 - Mikniškiai
Greičio ruožo ilgis – 8.47 km
Pirmo automobilio startas - 15.45 val.
GR 4 pirmo automobilio startas - 17.10 val.

Stebėjimo vietą galima pasiekti važiuojant iš Rudaminos greičio ruožo vidurio link. Pasistačius automobilį, nuo sankryžos paeikite 300 metrų prieš greičio ruožo judėjimo kryptį. Matomumas nuo aukštos kalvos siekia 1 km. Į šią vietą galima atvažiuoti ir nuo starto, likus 1 val. iki starto pradžios. Atstumas - 1,73 km.

Greičio ruožas nr. 5 - Margionys
Greičio ruožo ilgis – 23.98 km
Pirmo automobilio startas – 21.00 val.

Tradicinis ir itin populiarus naktinis greičio ruožas, kuris dažnai sujaukia sportininkų planus. (6) Stebėjimo vieta jau tapo puikiai pažįstama žiūrovams. Ją galima pasiekti važiuojant keliu Druskininkai - Merkinė Mašnyčių link. Paeikite greičio ruožo judėjimo kryptimi apie 200 m. ir mėgaukitės naktiniu greičio ruožu.

(7) Stebėjimo vietą galima pasiekti pastačius automobilį ant kelio Margionys–Latežeris bei paėjus greičio ruožo judėjimo kryptimi apie 300 m. Čia matysite, kaip automobiliai išnyra iš miško, pervažiuoja tramplyną, iššoka į kaimelį ir nuskrieja į uždarą kairį posūkį.

5 greičio ruožą stebėti įdomu beveik visose atkarpose. Jei žadate stebėti varžybas nepažymėtose vietose, į trasą reikia įvažiuoti ne vėliau kaip 1 val. iki varžybų pradžios.

Spalio 3 dienos greičio ruožai ir žiūrovų stebėjimo vietos

Greičio ruožas nr. 6 ir nr. 8 - Seirijai
Greičio ruožo ilgis – 19.48 km
Pirmo automobilio startas – 10.15 val.

(4) Stebėjimo vieta pasižymi geru privažiavimu bet kuriuo varžybų metu, atvykstant nuo Vainiūnų gyvenvietės. Matysite, kaip sportinis automobilis iššoka iš miško į S formos posūkius ir nulekia į dešinį posūkį sankryžoje. Geras matomumas nuo šlaito.

(5) Stebėjimo vieta pasiekiama važiuojant nuo Veisiejų. Prie greičio ruožo, pastatę automobilį, paeikite prieš greičio ruožo kryptį apie 500 m. Tai dar viena tradicinė „Rally Classic“ stebėjimo vieta, kurioje yra kreivas tramplynas bei įdomūs posūkiai. Labai geras matomumas nuo šlaito.

Greičio ruožas nr. 7 ir nr. 9 - Leipalingis
Greičio ruožo ilgis – 11.71 km
Pirmo automobilio startas – 9.33 val. (pirmi startuos ralio sprinto dalyviai).

7 ir 9 greičio ruožai - jau tapo tradiciniais. Dalis jų driekiasi per Leipalingio miestelio pakraštį. Tai - techniškai sudėtingi greičio ruožai, tačiau žiūrovui labai nepatogios vietos stebėjimui.

Greičio ruožas nr. 10 – Randamonys
Greičio ruožo ilgis – 16.13 km
Pirmo automobilio startas – 15.30 val.

(6) Stebėjimo vieta jau tapo puikiai pažįstama žiūrovams. Ją galima pasiekti važiuojant keliu Druskininkai - Merkinė Mašnyčių link.

(8) Stebėjimo vietą pasiekti galėsite bet kuriuo varžybų metu. Pastačius automobilį ant kelio Merkinė – Druskininkai, ralį galite stebėti nuo pakelės šlaito.

10 greičio ruožą stebėti įdomu beveik visose atkarpose. Jei žadate stebėti varžybas nepažymėtose vietose, į trasą reikia įvažiuoti ne vėliau kaip 1 val. iki varžybų pradžios.

Nuo 17.00 val. iki 19.00 val. – ralio finišas ir iškilminga apdovanojimų ceremonija. Prie „Europa Royale“ viešbučio Druskininkuose. Čia taip pat bus skirta laiko sportininkų bendravimui su gerbėjais bei prizus gaus ralio žaidimo nugalėtojai. Konkurse galima dalyvauti įsigijus ralio pasą.

Apie „Rally Classic Druskininkai“

„Rally Classic Druskininkai“ – tai visą sezoną vainikuojantis įspūdingiausias visų metų ralio renginys Druskininkuose, garantuojantis bekompromisę kovą dėl čempiono titulo ir kasmet sulaukiantis vis daugiau automobilių sporto gerbėjų dėmesio iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Suomijos ir kitų šalių. Daugiau informacijos apie renginį rasite www.rallyclassic.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)