A. Vaškelis DELFI pasakojo, kad varžybų rytas toli gražu tokios sėkmės nežadėjo.

„Po pirmų kelių važiavimų treniruotėse lūžo pavarų dėžė. Tiesą sakant, tiek šį sezoną, tiek praėjusį nuolatiniai automobilio gedimai buvo mūsų Achilo kulnas, tačiau šįkart pasisekė, kad gedimas išlindo besitreniruojant“, – sakė A. Vaškelis.

Komanda turėjo sutvarkyti gedimą per valandą ir, džiaugiasi šonaslydininkas, tas pavyko, lenktynininkas galėjo pasirodyti ir varžybų kvalifikacijoje.

Pašnekovas neslėpė, kad profesionalams skirtoje lygoje lengvų varžybų nebūna niekuomet. Pavyzdžiui, siekiant patekti į TOP16, A. Vaškeliui teko stoti su itin stipriu priešininku.

„Sekėsi ne taip gerai, kaip tikėjausi, bet varžovas taip pat darė klaidų. Turėjome važiavimą pakartoti ir tada atidaviau visą save, nes žinojau, kad bet kokia klaida gali lemti mano pralaimėjimą“, – teigė „drifteris“.

Kovojant dėl aukštesnių vietų, lietuviui teko susiremti su Duane McKeever – „drifteriu“, kuris šį sezoną dar nebuvo nugalėtas. A. Vaškelis sako, kad prieš susiremiant su šiuo sportininku jautėsi užtikrintas savo jėgomis, be to, finale nebebuvo ką prarasti – reikėjo važiuoti taip, kad būtų pelnyta pergalė.

„Atidaviau paskutines jėgas. Ir nors važiavome su tokiomis pačiomis padangomis, panašios galios automobiliais, jam nebuvo šansų mane pavyti. Tai, šiaip jau, nėra jam būdinga, mat jis yra labai greitas ir agresyvus vairuotojas. Visgi, taip jau išėjo, kad jo vietą ant pakylos užėmiau aš“, – kuklinosi sportininkas iš Lietuvos.

Bilietą gavo, bet reikia ne tik jo

Kaunietis ne tik pelnė pergalę paskutiniame Britanijos šonaslydžio čempionato etape, bet ir užėmė trečiąją vietą absoliučioje įskaitoje. O tai tapo bilietu į gerokai aukštesnę lygą, mat geriausi trys čempionato vairuotojai pelnė licencijas dalyvauti „Formula Drift“ profesionalų lygoje.

„Visi, kas domisi „Formula Drift“, žino, kad tai yra aukščiausio lygio renginys ir varžybos. Tad iškovoti licenciją ir turėti galimybę ten važiuoti įrodo, kad sunkus darbas ir bemiegės naktys prie automobilio atsiperka. Ten dalyvauti – kiekvieno šonaslydininko svajonė“, – neslėpė vaikinas.

Tiesa, tvirtai pasakyti, kad kitąmet startuos svajonių lygoje, A. Vaškelis dar neskuba. Pasak jo, vien licencijos neužtenka, mat „Formula Drift“ – labai brangi lyga.

Aurimas Vaškelis iškovojo bilietą į "Formula Drift". Emilijos Paliulytės nuotr.

„Reikia naujo ir gerokai tobulesnio automobilio, nemažo finansavimo. Jeigu atsirastų partneriai ir rėmėjai, norintys matyti komandą aukščiausioje „drifto“ lygoje, galimybės joje važiuoti jau kitąmet neatmetame“ – kalbėjo sportininkas.

Kol kas, ką tik pasibaigus šonaslydžio sezonui, atskleidžia jis, komanda svarstys, kur link sukti toliau. Gali būti, jog bus grįžta ir į Didžiojoje Britanijoje vykstantį čempionatą, gali būti, kad jėgas pavyks išmėginti Europos „Drift Masters“ čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)