Po pirmosios Dakaro dienos V. Žala dalinosi geromis naujienomis: mechanikams pavyko pakeisti sankabą, greičių dėžę, užkurti MINI automobilio variklį, kurio garsai nekėlė jokių įtarimų.

Puikiai ralį pradėjęs ekipažas pirmame etape pusę greičio ruožo diktavo lyderių tempą, iki paskutinio kelio punkto laikėsi pirmame trejete, tačiau sankabos bėdos stabdė automobilį, galiausiai likus 20 km MINI automobilis buvo priverstas sustoti. Kaip skelbėme, pagalbos ranką tiesė Benediktas Vanagas, kuris partempė „Agrorodeo“ ekipažą iki finišo.

Atsirado pašaliniai garsai ir kvapas, kuris byloja, kad artėja paskutinioji.
Vaidotas Žala

V. Žala turėjo viltį, jog organizatoriai leis jiems startuoti iš aukštesnių pozicijų, tačiau jokių nuolaidų komanda negavo ir pirmadienio greičio ruožą ekipažas pradėjo iš 36 vietos.

„Bet čia nieko, sekmadienį Carlosas Sainzas startavo iš galo, o finišavo priekyje. Ir čia dar per dulkes. O pirmadienį mūsų kopos laukia“, – sekmadienį vakare ramino save V. Žala.

Deja, „Agrorodeo“ komanda pirmadienį pranešė liūdnas naujienas: įveikus vos keliasdešimt kilometrų sugedo MINI variklis. „Deja, vos išlindus į kopas pradėjo kalenti variklis...Pabaiga“, – apie situaciją informavo „Agrorodeo“ komanda.

Varžybos „Agrorodeo“ ekipažui baigėsi įveikus vos kelis kilometrus, čia MINI baigė savo pasirodymą 2021 m. Dakaro ralyje.

„Išvažiavus iš bivako viskas atrodė neblogai. Tačiau tik startavus, įveikus vos 2 kilometrus įvažiavome į kopas ir ėmė strigti variklis.

Atsirado pašaliniai garsai ir kvapas, kuris byloja, kad artėja paskutinioji. Nuriedėjome nuo kelio, užgesinome variklį ir tiek žinių.

Kol kas tokiomis akimirkomis dar padrikos mintys. Bandai dėlioti planą į priekį, kuris motyvuotų, tačiau dar reikia laiko nugulti mintims.

Jau Dakaro pradžioje tokie nuotykiai, žinoma, muša per galvą, bet anksčiau ar vėliau kažkokį planą susidėliosime. Dabar važiuojame iki bivako. „X-Raid“ nori pasižiūrėti automobilį, kas čia jam nutiko, o toliau – žiūrėsime, dėliosime kažkokį planą“, – dar trasoje kalbėjo V. Žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)