Į raudoną zoną lipantys termometrų stulpeliai leidžia spėti, kad Lietuvos traukos lenktynių gerbėjai turės, kuo pasidžiaugti. Visgi ne tik vasariška šiluma džiugins susirinkusius į pirmąjį „Lietuvos drago čempionato“ etapą. Asfaltą Kazlų Rūdos aerodrome raitys ir garsiausi šalies „drago“ vardai.

„Pavyzdžiui, dalyvių sąraše yra Ježij Chelevskij su savo legendiniu „ježamobiliu“. Pasisvečiuos ir latviai, atkeliausiantys su savo labai „pikta“ „Audi 80“, dar geriau žinoma kaip „Liolik“, – vardino renginio organizatorius Jurgis Grigaliūnas.

402 metrų, arba ketvirčio mylios, ilgio trasoje bus galima išvysti ir ne tokių egzotiškų, bet ne ką mažiau įspūdingų galimybių turinčių, automobilių. Pavyzdžiui, prieš vidaus degimo variklius turinčius „drago“ dalyvius pasivaržyti sumanė bent poros labai greitų elektrinių „Tesla“ modelių savininkai.

Neabejotinai, daug dėmesio sulauks ir ganėtinai neįprastas „drago“ dalyvis. Pasiskolinęs išskirtiniais automobiliais prekiaujančių renginio partnerių RSVMOTORS sportinį „Audi RS3“, prie starto linijos stos pats Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška.

Privertė draugai

Kazlų Rūdos aerodromas „Lietuvos drago čempionatui“ namais tapęs jau nebe pirmą sezoną. Ilgą laiką stebėjęs, kaip tūkstantinę adrenalino ir greičio ištroškusią minią sutraukiantis renginys vyksta, meras M. Varaška ryžosi avantiūrai.

„Privertė draugai. Pasakė, kad labai smagu bus. Be to, man tai – nauja patirtis“, – apie sprendimą sėsti prie „Audi RS3“ vairo ir startuoti pasakojo meras.

Tiesa, sau čempioniškų lūkesčių jis nekelia. M. Varaška pusiau juokais, pusiau rimtai prisipažino, kad labiausiai tikisi išlikti gyvas ir nesudaužyti brangaus automobilio.

„Pažaisiu „Need for Speed“, ypač trasas, kuriose persekioja policija“, – juokavo Kazlų Rūdos meras, paklaustas, kaip bandys ruoštis varžyboms.

Viską savomis akimis išvysti bus galima paskutinį gegužės savaitgalį, 27–28 dienomis, Kazlų Rūdos aerodrome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją