„Atrodo, kad 2005 m. kalendoriuje Didžiosios Britanijos GP nebeliks“, – „BBC Radio“ šiandien pareiškė J.Stewartas.

„Manoma, kad lenktynės itin svarbios šaliai. Todėl tai, kas nutiko, didelė tragedija. Ponas Ecclestone‘as mūsų prašo sumokėti sumą pinigų, kurios sau leisti mes negalime. Žinome, kad jam buvusieji lenktynių rėmėjai jau buvo pilnai sumokėję už šių ir kitų metų lenktynes. Tačiau jis taip pat nori, kad sumokėtume ir mes“, – pridūrė jis.

Šiandien baigėsi „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojo Bernie Ecclestone‘o pateiktas terminas, iki kurio turėjo būti pateikti pasiūlymai dėl Didžiosios Britanijos GP rėmimo. Pasiūlymą tai daryti pateikė jau minėta BRDC (Britų lenktynių pilotų klubas) organizacija, tačiau jis neatitiko reikalaujamos pinigų sumos ir nebuvo priimtas.

Didžiosios Britanijos GP Silverstoune pradėjo „Formulės-1“ čempionatų istoriją 1950 m. Nuo to laiko nebuvo nei vieno sezono be lenktynių šioje šalyje. Vienintelė kita šalis, turinti analogišką tradiciją, – Italija. Joje „Formulės-1“ lenktynės be pertraukų vyksta taip pat nuo 1950 m.

Šiandien taip pat pasklido gandai, kad vietos kitų metų čempionato kalendoriuje neteks ir Prancūzijos GP. Be šių lenktynių kitų metų pirmenybes sudarytų 17 etapų.

Vis dėl to, nevertėtų visiškai prarasti vilties kitąmet išvysti lenktynes Didžiojoje Britanijoje. Dauguma „Formulės-1“ komandų yra įsikūrusios šioje šalyje ir, neabejojama, stengsis pakeisti susiklosčiusią situaciją.

„Tikiuosi, jis gaus didelę dozę artilerijos ugnies iš britų komandų, jei nuspręs išmesti iš kalendoriaus Silverstoune vykstančias lenktynes“, – pareiškė „Williams“ komandos vadovas Frankas Williamsas.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.