Lietuvoje buvo numatyti keturi greičio ruožai (du ruožai po du kartus), tačiau iš jų įvyko tik du.

Dėl galimo pavojaus dalyviams ir žiūrovams atšauktas antras Kapčiamiesčio, kuris prieš tai jau buvo sutrumpintas nuo nuo 34 iki 13 kilometrų, ir antras Margionių greičio ruožas (18 km). Taigi iš viso vietoj planuotos 104 km distancijos WRC žvaigždės mūsų šalyje nuvažiavo tik 31 km.

„Septintas ir aštuntas greičio ruožai buvo atšauktas dėl dviejų priežasčių – dalis žiūrovų ralį stebėjo nesaugiose vietose bei keliai po pirmojo važiavimo buvo pažeisti per stipriai“, – pareiškė organizatoriai.

Su tokiu jų priimtu sprendimu sutiko belgų lenktynininkas Thierry Neuville, portalui DELFI atskleidęs, kad provėžos čia labai pavojingos.

Jam antrino ir Dainius Matijošaitis (kol kas – 36 vieta bendra įskaitoje): „Džiaugiamės, kad nuėmė greičio ruožus. Negražu džiaugtis, nes lietuviški jie, bet siaubingi. Provėžose atidengtos didelės šaknys, o važiuot kaip per bordiūrus yra labai pavojinga“

Sebastienas Ogier taip pat pritarė tokiam sprendimui: „Jari-Matti Latvala ir aš diskutavome apie šią atkarpą po susipažinimo su trasa. Manome, kad ji yra labai pavojinga – ji labai greita ir neria į siaurą miško keliuką su medžiais prie pat.“

Kiti WRC lenktynininkai, anksčiau niekada nevažiavę Lietuvoje, dar prieš pirmą greičio ruožą čia teigė, kad nieko panašaus nebuvo matę ir su nerimu laukė savo starto.

Laimei, kad Lietuvoje buvo išvengta rimtesnių avarijų, o štai Lenkijoje jau pirmą dieną Robertas Kubica vertėsi ant stogo.

Tuo metu Vytauto Švedo, užimančio 27-tą poziciją, automobiliui ne tik buvo pažeista vairo traukė, bet ir lūžo galinė šakė, dėl ko nukrito amortizatorius. Visgi lietuvis tikina stengsiantis kovoti nepaisant visų gedimų.

„Važiuosiu tol, kol automobilis važiuos“, – DELFI sakė jis.
WRC etapas Lietuvoje

Primename, kad už kiekvieną praleistą ar pavėluotą greičio ruožą yra skiriamos 5 minutės baudos.

Dabar visi ralio dalyviai vėl persikels į Lenkiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)