Ralis sugrįžta į kalvotą ir ežerais nusėtą Ignalinos rajoną. Čia šeštadienį vyks „Rally Cup Ignalina“ varžybos Ignalinos rajono savivaldybės mero Justo Rasiko taurei laimėti.

Nors tai neįskaitinis Lietuvos ralio čempionato etapas, pirmųjų varžybų dalyvių sąrašas parodė, kad sportininkai išsiilgę lenktynių. Vos atšukus Utenos ralį naujas varžybas Ignalinos apylinkėse suorganizavę „RC Cola Racing“ lenktynininkas Aurimas Eidžiūnas ir Visagino automobilių sporto klubo vadovas Tadas Balaišis tikėjosi priimti ne daugiau kaip 50 dalyvių. Tačiau per savaitę gavus daugiau sportininkų paraiškų nei planuota priimti, prie starto linijos nuspręsta leisti stoti 58-iems ekipažams.

Vienos dienos formato lenktynės bus itin aukšto lygio sportine prasme. Prie starto linijos išsirikiuos 8 R5 automobiliai, kuriuos pilotuos ralio čempionai.

Pirmuoju numeriu startuos jauniausias Lenkijos ralio čempionas, šiemet dalyvaujantis Europos ralio čempionate lenkas Miko Marczyk, vairuosiantis „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobilį. Iš karto už jo – daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas su „Škoda Fabia R5“. Trečias – Martynas Samsonas su „Ford Fiesta N5“, toliau – Vladas Jurkevičius, dar keli lenkijos ekipažai.

Jonas Sluckus čia pirmą kartą varžybose išmėgins naująjį „Škoda Fabia“ R5 automobilį. Pirmąjį ralį „Ford Fiesta“ automobiliu važiuos ir „RC Cola“ komandos pilotas Aurimas Eidžiūnas. Sezoną Ignalinoje pradės ir greičiausi dviem ratais varomų automobilių pilotai: Justas Tamašauskas, Mantas Jurgaitis, Ginas Petraitis.

Startuos ir istorinių automobilių įskaita, kurioje „Lada 2105 VFTS“ automobiliu dalyvaus pats ralio organizatorius Tadas Balaišis, dėl taurės kovosiantis su legendiniu Dovilu Čiutele.

Geriausia treniruotė prieš čempionato startą

Aukščiausio kalibro Lietuvos ir kaimyninių šalių sportininkai į „Rally Cup“ Ignalina žiūri kaip į pasiruošimą prieš pirmąjį Lietuvos ralio čempionato etapą Žemaitijoje.

„Turėjome testų, prisipratinome prie automobilio. O šiame ralyje jau rinksime sportinius kilometrus ir dirbsime su stenograma. Pusę metų nevažiavome jokiose lenktynėse, tad Ignalinos ralis yra puiki proga susidirbti su šturmanu“, - savo tikslus aiškino Dominykas Butvilas.

Sportininkus į Ignaliną traukia posakis, kad geriausios pratybos yra karas.

„Testai yra viena, tačiau varžybose, kur tu varžaisi dėl pozicijų veikia visai kitokia psichologija. Tu būni labiau susikaupęs, aktyvesnis. Varžyboms geriausia ruoštis varžybose. Čia kaupiasi ne tik sportinė patirtis, sportiniai kilometrai, bet ir psichologinė patirtis. Be to, čia atvažiuoja labai stiprių varžovų, tad bus įdomu pasilyginti savo galimybes“, - dėstė „Škoda Fabia R5“ automobiliu startuosiantis Vladas Jurkevičius.

Dalyvių laukia darbiniai greičio ruožai

„Rally Cup Ignalina“ taps puikiai terpe ekipažams susidirbti su šturmanu, mat organizatoriai pririnko beveik 60 km ne tik vaizdingų, bet ir itin sudėtingų, siaurų, vingiuotų ir klaidžių greičio ruožų.

„Siauri keliukai labai tinka pradėti sezoną, nes kuo didesnis greitis, tuo pavojingiau važiuoti, kiekvienos klaidos kaina didesnė. Be to, suraizgyti vingiuoti keliai reikalauja daugiau dėmesio, įsiklausymo, tad apšilimui šis ralis turėtų labai tikti“, - kalbėjo D. Butvilas.

Šiuose keliukuose pranašumą turės Vladas Jurkevičius. Lenktynininkas atskleidė, kad Ignalinos regionas jam gerai pažįstamas.

„Man šis ralis bus ypatingas, nes visi mano seneliai yra kilę iš Ignalinos ir aš čia leisdavau visas vasaras. Matau, kad greičio ruožai drieksis tais žvyrkeliais, kuriais vaikystėje su dviračiu važinėdavau, tad man jau dabar kyla emocijos, bus labai smagu“, - atskleidė sportininkas.

Ralio startas bus duotas šeštadienio vidurdienį Ignalinos rajono savivaldybės aikštėje. Dalyviams reikės įveikti 4 greičio ruožus po du kartus. Pirmojo greičio ruožo startas – 13 val. prie pat Ignalinos, palei Ilgio ežerą. Pirmojo ekipažo finišas numatytas 18:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)