Kaip teigiama „Arctic Energy WRT“ komandos pranešime žiniasklaidai, prieš techninę komisiją prasidėjo nesklandumai.

„Mus pasiekė žinia iš „Oktan sport“ komandos, kuri buvo įsipareigojusi nuomoti ir prižiūrėti automobilį varžybų metu, apie „Peugeot 208 R2“ variklio gedimą. Ir tai buvo paskutinės žinios iš šios komandos. Apie mūsų bėdas išgirdęs geras bičiulis suomis Jukka Hara sutiko pagelbėti ir išnuomoti „Ford Fiesta R2“ automobilį. Rankų nenuleidome ir ruošėmės startuoti ralyje. Atlikome visus formalumus, susirašėme greičio ruožus ir organizavomės automobilį bei techninį personalą, – apie iškilusius nesklandumus Suomijos ralyje pasakojo D. Jocius. – Tačiau, kad „Ford Fiesta R2“ bolidas atitiktų WRC techninius reikalavimus, privalėjome sumontuoti sportinį degalų baką. Jį radome pas kitus mūsų draugus – Martinsą Dzenitį Baltic Motorsport Promotion komandoje Rygoje. Organizavomės transportą degalų bako atgabenimui, tačiau suspėti jį įmontuoti ir susitvarkyti techninės komisijos formalumus mums nepavyko“, – pasakodamas apie susiklosčiusią situaciją apmaudo neslėpė Deividas Jocius.

Visgi lenktynininkas iš Lietuvos įžvelgė ir teigiamų pusių.

„Turime susirašę visus greičio ruožus. Kitiems startams tikrai pravers, nes dažnai apie 70 proc. greičio ruožų kartojasi“, - optimizmo nestokojo „Arctic Energy WRT“ komandos sportininkas.

Šiandien WRC Suomijos ralio dalyviai savo jėgas jau išbandė bandomajame 4,26 km ilgio greičio ruože. Jame puikų tempą ir pasiruošimą raliui demonstravo norvegas Madsas Ostbergas. Vos 1,4 s nuo jo atsiliko airis Craigas Breenas, o trečias buvo suomis J. Latvala.

Šiandien WRC aštunto etapo dalyvių taip pat lauks atidarymo ceremonija bei pirmasis prologinis, neilgas greičio ruožas – 2,31 km ilgio. Iš viso prie starto linijos išsirikiuos 71 ekipažas.

Per keturias ralio dienas pasaulio ralio čempionato dalyviams teks įveikti 317,26 kilometrus greičio ruožais, kuriuose vyrauja slidi žvyro danga su gausybe tramplinų, vingiuojančiais Suomijos miškais.
Po septynių WRC etapų bendroje čempionato įskaitoje pirmauja belgas Thierry‘as Neuville‘is. Antras prancūzas Sebastienas Ogieras, kuris nuo savo priešininko atsilieka 27 taškais, nors pergalių skaičių turi tiek pat – tris. Trečias estas Ottas Tanakas, kuris savo sąskaitoje kol kas turi vieno etapo pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)