„Tai yra viso gyvenimo darbas, dėl kurio sugaišta daugiau nei 19 metų, išleista begalės pinigų, turėta labai didelių kritimų ir net patyrus avariją, po sulaužytų trylikos kaulų neišblėso noras siekti savo svajonių“ – atviravo D. Jocius. – Nuoseklus darbas atvedė į ten, kur esu šiandien.“

Lenktynininkas pasakojo, kad jo dialogas su „M-Sport“ komanda vyksta jau antrus metus.

„Pradėjome kalbėtis, kai jie tapo pasaulio čempionais konstruktorių taurėje, o mes turėjome aiškią viziją. Pirmas sykis išgryninti mūsų planus pasibaigė reanimacijoje, kuomet patyriau didelę avariją Druskininkų ralyje“, – prisimena D. Jocius prisipažinęs, kad tada atrodė, jog visos viltys žlugo, tačiau jau po poros savaičių jis vyko į „Wales Rally GB WRC“ etapą lydimas žmonos.

Tada jis keliavo tartis dėl savo ateities ir vietos komandoje. Visgi sužalojimai buvo tokie dideli, kad lietuviui teko tenkintis dėl WRC3 kategorijos automobilio, su kuriuo jau po poros mėnesių finišavo „WRC Monte Carlo“ ralyje.

„Nors „M-Sport“ komandos veidai pamačius lietuvį buvo nustebę, komandos vadovas Malcolmas Wilsonas pastebėjo D. Jociaus atkaklumą ir ryžtą. Taip, prasidėjus mūsų draugystei, gavau ne vieną progą pabūti komandos dalimi, pagelbėdamas net ir savo nedidele patirtimi dalyvaujant WRC etapuose“, – pasakojo lenktynininkas.

Galiausiai komanda priėmė sprendimą įvertinti lietuvio įgūdžius ir patikrinti, ar jis tinkamas vairuoti WRC kalibro automobilį. Kalbėdamas apie tai D. Jocius šypsosi, mat jo kandidatūros tinkamumas buvo patvirtintas.

Trasa, kurioje vyko WRC bolido testai, yra Anglijoje, Velso regione, privačioje „M-Sport“ žemėje. Teko važiuoti du skirtingus greičio ruožus, penkių ir šešių kilometrų žvyro atkarpas, kuriose lietuvis sunaudojo net šešis komplektus padangų.

„Ford Fiesta WRC“ automobilis, kurį išbandėme, yra tikras kovinis bolidas, neseniai finišavęs antroje vietoje WRC Sardinijos ralyje, pilotuojamas suomio Teemu Suninen. Jau ateinančiame pasaulio ralio čempionato etape Suomijoje jį vairuos Haydenas Padonas iš Naujosios Zelandijos, – pasakojo D. Jocius, apie savo paties ateitį daug nekalbėdamas. – Laukia nemažai darbo su mūsų komandos partneriais, tad kol kas nenorėčiau komentuoti kada ir kur mus galima išvysti. Visą intrigą ir naujienas norėčiau pasilikti netolimai ateičiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją