Monte Karlo ralis pasižymi nuolat besikeičiomis trasos sąlygomis. Greičio ruožai gali būti sausi, šlapi, snieguoti ar net apledėję, todėl čia visuomet svarbu teisingai pasirinkti padangas.

Pirmąją ralio dieną, ketvirtadienį, lenktynininkams teko įveikti du naktinius greičio ruožus, besidriekiančius Prancūzijos Alpėse. Distancijos bendras ilgis - 43 kilometrai. Pirmas greičio ruožas buvo sausas, o antrajame laukė klastingos, vienur sniegu, kitur juodu ledu padengtos vietos. Taigi lenktynininkams teko dalyvauti padangų loterijoje ir nemaža jų dalis ant automobilio montavo po dvi dygliuotas ir po dvi slick tipo padangas (įstrižai).

Lietuviai

Deividas Jocius su šturmanu Mindaugu Varža pirmajame greičio ruože užfiksavo 28-ą rezultatą, tačiau kaip lenktynininkas sakė dar prieš šio ralio startą, kad jis čia atvažiavo ne dėl rezultato, o ekipažo pagrindinis tikslas yra būti ralio finiše sekmadienį, viso ralio metu mokantis kuo labiau pažinti naują bolidą, kaupiant patirtį ir informaciją.

Įveikęs pirmą greičio ruožą D. Jocius labai džiaugėsi nauja patirtimi su WRC kategorijos bolidu. O po antrojo iškart pasakė: „Tai buvo fantastika – nors labai slidu, tačiau buvo smagu. Ralis ilgas, tai pažiūrėsime, kaip bus toliau“.

Lietuvių ekipažas saugiai įveikė abu itin klastingus pirmos dienos greičio ruožus ir bendroje įskaitoje buvo 24-as.

„Pirma diena – įveikta. Turėjome šiandien oficialią dalį Monake, o po to dar nemažą atkarpą (apie 170 km) reikėjo nuvažiuoti iki pirmojo greičio ruožo. Ir žinoma, turėjome du greičio ruožus. Taigi pirmas krikštas įvyko ir ačiū Dievui be didesnių nuotykių ar kažkokių nutikimų. Greičio ruožuose rezultato nesiekėme, į laiką nežiūrėjome. Noras buvo sėkmingai ir saugiai įveikti pirmuosius ralio kilometrus ir pasiekti serviso zoną. Liko dar trys dienos lenktynių, kurios vyks jau vien tik šviesiu paros metu, taigi bus tikrai lengviau negu buvo pirmąją dieną.

Automobilis, iš tiesų, yra fantastiškas ir pojūčiai jį vairuojant yra nerealūs. Labai smagu jį vairuoti. Žinoma, mokytis dar turime daug ko ir reikia daug visko išbandyti. Štai pirmąją ralio dieną išbandėme skirtingus ratus – slick tipo padangas naudojome kartu su dygliuotomis, kurios buvo įstrižai sumainytos. Taigi buvo labai keistas važiavimas. Ten, kur buvo geras sukibimas, autombilis važiavo ne visai tiesiai, bet prie visko reik priprasti. Visi čia taip važiuoja ir laikosi tokios taktikos“, – po pirmos dienos dviejų greičio ruožų pirmaisiais įspūdžiais dalinosi Deividas Jocius.

Deividas Jocius Monte Karlo WRC. Honda Fronek nuotr.

Pirmas ir antras

Pirmąjį greičio ruožą laimėjo S. Ogieras su „Toyota Yaris WRC“, 1,8 sek. aplenkęs O. Tanaką su „Hyundai i20 WRC“. Trečias buvo „Toyota Yaris WRC“ vairuojantis E. Evansas, atsilikęs dar 0,1 sek.

2-ajame greičio ruože niekam vilčių nepaliko ir geriausią laiką užfiksavo T. Neuville‘as su „Hyundai i20 WRC“. S. Ogieras nuo jo atsiliko net 25,5 sek. ir buvo antras, o trečią rezultatą parodęs O. Tanakas pralošė dar 4,2 sek. Dauguma lenktynininkų pripažino, kad šis greičio ruožas buvo tikru iššūkiu ir gerokai sunkesnis, nei kad jie tikėjosi. Trasos danga buvo besikeičianti ir labai slidi – tą atspindėjo ir labai dideli laiko tarpai tarp lenktynininkų.

Taigi susumavus pirmos dienos rezultatus, į lyderio poziciją išsiveržė T. Neuville‘as. Antroje vietoje esantį S. Ogierą jis lenkė 19,1 sek. O. Tanakas buvo trečias, atsilikęs dar 6 sekundes.

Antrąją ralio dieną, penktadienį, lenktynininkų laukia šeši greičio ruožai arba 122,58 km distancija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)