„Idėja sudalyvauti jame kilo pakankamai netikėtai. Šiais metais su ilgamečiu savo šturmanu Renatu Vaitkevičiumi startavome Latvijoje, Lietuvoje, o sezoną vainikuos tarptautinis ralis šalyje, kurioje varžytis dar neteko. Labai įdomu lenktyniauti su dar nesutiktais sportininkais“, – teigia sportininkas iš Lietuvos.

Anot jo, nauji raliai svečiose šalyse kaip niekas kitas kelia vairuotojo profesionalumą ir pareikalauja savybių, kurių važiuodamas žinomuose raliuose neišsiugdysi.

„Šiais metais su „Subaru Poland Rally Team“ startavau šalyse, kuriose iki šiol buvo netekę lenktyniauti. Portugalija, Čekija, Kipras ir Graikija, o dabar į savo karjeros žemėlapyje įtrauksiu ir Vokietiją“, – mintimis dalinasi Europos ralio čempionato prizininkas ERC2 klasėje.

Vokietijos ralio čempionato etape „ADMV Lausitz Rallye“ D. Butvilas startuos su ilgamečiu šturmanu R. Vaitkevičiumi ir jiems puikiai pažįstamu „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobiliu.

„R. Vaitkevičius jau penktus metus daug prisideda prie mano tobulėjimo ir palaikė mane visus šiuos metus. Džiaugiuosi, kad Vokietijoje vėl startuosim kartu. Kiekvienas turime savo skirtingos patirties, kurios vis tiek prireikia sudėtingame ralyje. Vokietijoje startuosime su automobiliu, kuriame dar neseniai galėjote mus išvysti Elektrėnų trasose,“ – džiaugiasi D. Butvilas.

„ADMV Lausitz Rallye“ tradiciškai sulaukia greitų sportininkų iš įvairių šalių. Tai didelis tarptautinis ralis, kuriame šiais metais startuos sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Čekijos, Naujosios Zelandijos, Jungtinių Arabų Emiratų, Rusijos, Švedijos, Suomijos, Ukrainos ir, žinoma, Vokietijos.

„Prognozuoti rezultatą ten nebuvus ir nemačius trasų būtų sunku. Žinau tik tiek, kad mes ten važuojam ne pasivažinėti, o rimtai pakovot“, – kovingai prieš savaitgalio startą nusiteikęs D. Butvilas.

D. Butvilas, 2012 ir 2013 metais iškovojęs Lietuvos ralio čempiono titulus, 2014 metais tapo pirmuoju nepriklausomos Lietuvos istorijoje lenktynininku pasirašiusiu sutartį su profesionalia užsienio komanda. D. Butvilas kartu su „Subaru Poland Rally Team“ 2014 metais iškovojo Lenkijos vicečempiono titulą, o 2015 metais pirmą kartą startavo Europos ralio čempionate, kuriame ERC2 klasėje užima 3-ąją čempionato vietą ir 7-ąją vietą bendroje ERC įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)