Praėjusių metų „Aurum 1006 km“ lenktynės „Dynami:t Energy“ komandai buvo kaip niekada skaudžios: ambicijos su greitais vairuotojais ir nauju „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliu subyrėjo kartu su bolido varikliu dar per treniruotes. Į bendros įskaitos podiumą taikiusios komandos lenktynės baigėsi nė neprasidėjusios. Tačiau susicementavęs ekipažas nepasidavė.

„Dar praėjusiais metais kai vyko lenktynės, o mes sėdėjome žiūrovų tribūnose kalbėjome, kad reikės grįžti atsikeršyti. Visų nuomonės buvo tos pačios, tad jaučiame, kad Palanga mums yra kažką skolinga. Smagu, kad mūsų komanda stipri charakteriu, mes nepasiduodame“, - sakė „Dynami:t Energy Racing“ komandos siela Mantas Matukaitis.

Ambicijos nesumažėjo, konkurencija taip pat

Komandos vadovas Mindaugas Valiūnas taip pat džiaugiasi, kad branduolys išliko toks pats. Per paskutinius metus jis dar labiau patobulėjęs, tad ambicijos nei kiek nesumažėjo.

„Mūsų ambicijos liko Palangoje. Jos yra tokios pačios: podiumas savo klasėje ir bendroje įskaitoje. Sudėtis ta pati, nes pernai mes labai gerai susistygavome ir žiūrime ta pačia kryptimi. Nesinorėjo nieko keisti. Pernai nepajutome lenktynių skonio, tai dabar grįžtame su dar didesniu užsidegimu norėdami kovos“, - sakė M. Valiūnas.

Šiemet dėl aukščiausių pozicijų reikės kovoti kaip niekada stipriai, mat dalyvių parkas prisipildė tokiais galingais ir greitais automobiliais, kokių istorijoje nėra buvę. Jau dabar dalyvių sąraše galima matyti bent 4 „Porsche“ automobilius, „Lamborghini“, GT3 klasės „Mercedes“. Kova dėl pergalės bus itin nuožmi.

Prie komandos prisijungė Gelžinių dinastijos atstovas

„Dynami:t Energy“ šiemet kovai pasiruošė dar stipriau nei pernai. Į pergalės receptą įdėjo dar vieną ingridientą – Gelžinį. Prie Manto Matukaičio, Andriaus Čilvino ir Paul August prisijungė Algirdas Gelžinis. Algirdas yra visavertis Gelžinių dinastijos atstovas, automobilio bendruomenei labiau žinomas iš „Tėvas Racing“. Tai patyręs lenktynininkas, mokantis važiuoti ir su „Porsche“ automobiliais.

„Stengsiuosi būti „produktu“, kuris turi gerą kainos ir kokybės santykį“, - nusijuokė Algirdas ir pratęsė rimtai ir konkrečiai – „mano tikslas bus važiuoti pakankamai greitai ir saugiai technikos atžvilgiu“.

„Manau, kad mūsų komandos potencialas yra geras, tačiau nusimato daug didesnė konkurencija, todėl tikslus sau keliame didelius, bet realistiškus. Norime podiumo klasėje ir bent TOP5 bendroje įskaitoje. Tai labai imponuoja man, kaip vairuotojui, bet duoda ir nemažai atsakomybės. Teks stengtis ne tik laikyti aukštą tempą trasoje, bet ir važiuoti maksimaliai tvarkingai bei stabiliai“, - kalbėjo Andrius Čilvinas.

Sėkmei užtikrinti – net ir kunigas

Mantas Matukaitis nesigėdija, kad yra greitesnių „Porsche“ vairuotojų, galinčių trasoje išpešti dar vieną kitą sekundės dalį, tačiau „Dynami:t Energy“ ekipa pasižymės lygiavertiškumu. Komandoje nėra silpnųjų grandžių, visi vairuotojai stabilūs ir greiti, tad tikisi pasiekti gerą rezultatą stabilumu. Komandos vadovas Mindaugas Valiūnas šiuo metu seka varžovų komplektacijas, gilina žinias, kad kolektyvas Palangoje galėtų išlošti ir strategijos dėka.

Tuo tarpu Mantas Matukaitis sako, kad dėl šių metų lenktynių sėkmės jaučiasi padaręs viską: „Porsche“ gavo naują variklį, prie jo vairo sės susicementavusi komanda su patyrusiais vairuotojais, galų gale, kad būtų apsisaugota nuo paskutiniais metais persekiojusių negandų, jis pakvietė ir kunigą, kuris pašventino automobilius sėkmei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)