„Jeigu atvirai, tai mes tikėjomės, jog šis renginys sulauks dalyvių anplūdžio, bet kad tokio, tai nesapnavom, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Trisdešimt du sportininkai PRO lygoje yra mano sena svajonė ir vyliausi, kad galbūt kitąmet ji taps realybe, tačiau laukti neprireikė. Dabar belieka peržegnoti varžybų teisėjus, nes jau aišku, jog yra bent dešimtis sportininkų, kurie yra pasiruošę lipti ant PRO lygos podiumo.“

Pretendentų sąrašą tradiciškai pradeda Andrius Vasiliauskas. Daugkartinis Lietuvos čempionas vakarais pluša prie visiškai naujo G serijos bolido, kurį nusipirko tiesiai iš BMW atstovybės. Šis unikalus kūrinys Lietuvos ir Europos čempionatus pradės puošti kitąmet, o šiam savaitgaliui Andrius planuoja pasirinkti vieną iš savo E92 kartos bolidų. Taip, jis jų turi keletą ir visi turi generuoja virš 700 arklio galių. Į komandą su čempionu šį kartą jungiasi svečias iš Jungtinės Karalystės. Iš Andriaus pirktą bolidą palikęs namie, Arūnas Narmontas varžybų ginklą šį kartą skolinsis, bet kai tai panašaus kalibro technika, galima tikėtis greitos adaptacijos.

Intriga šonaslydžio gerbėjams: kas laimės „Betsafe Drift Camp“?

Kur Andrius Vasiliauskas, ten galima tikėtis Benedikto Čirbos. Ukmergiškis turi pertrauką Europos čempionate, tad nusprendė pramankštinti raumenis prieš artėjantį etapą Rygoje. Tiesa, Beną trasoje išvysite tik šeštadienį – į varžybas jis atkeliauja savo malonumui, tad planuoja atlikti keletą treniruočių važiavimų ir stotis į kvalifikaciją, kas įvertinus Beno patirtį, yra visiškai suvokiama.

Toliau sąraše šių metų podiumų armada: Donatas Macpreikšas, Gediminas Levickas, Valdas Vindžigelskis. Ši trijulė šiemet jau ne kartą laistėsi šampanu, jie aktyviai kovoja Baltijos čempionate, tad jau dabar matome, kad TOP3 vietos liks ne visiems. Nepamiršti reiktų ir Kęstučio Telmento, bei Simo Kvietkausko – abu pilotai yra lipę ant podiumo būtent šioje trasoje, tad neabejotinai planuoja sugrįžimą.

Sutikime svečius

Esto Kevin Pesur lietuviams pristatinėti jau nebereikia. Jo pergalė „UpHill Drift“ etape po kontakto su Donatu Macpreikšu virto rimtu pareiškimu į Baltijos čempionato taurę, savo pergalių seriją sportininkas pratęsė ir neseniai Estijoje vykusiose varžybose. Ir jis atkeliauja ne vienas: Kristjan Salmre pernai Driftiškėse buvo trečias, Ao Vaida yra tarsi estiškas Ivanulia: visada lekia rūgščiai, nevisada pasiseka tilpti trasoje, tačiau emocijų ir vaizdų padovanoja visada.

Nors estų desantas tradiciškai kuklus, „braliukai“ iš už sienos šį kartą planuoja nustebinti. Savaitgalį išvysime ne tik „PRO“ lygos dalyvius, kuriems tai įskaitinis Baltijos čempionato etapas, bet ir kone dešimtį „Street“ pilotų, kurie atvažiuoja pagadinti nervų lietuviams. Atradę Driftiškes per „Betsafe Drift Matsuri“ šį pavasarį, latviai džiaugiasi, jog jiems iki trasos kone arčiau, nei daliai lietuvių.

Intriga šonaslydžio gerbėjams: kas laimės „Betsafe Drift Camp“?

Grįžtant prie „PRO“, kol kas didžiausia dilema – Nikolass Bertans. Mokyklą dar lankantis sportininkas jau užsitarnavo pagarbą dalyvių parke ir ne kartą rungėsi dėl nugalėtojo titulo su Čirba. Jums beskaitant šį tekstą, jo mechanikai vis dar pluša prie bolido, kuris turi apgadinimų po Gatebil festivalio, tačiau laiko dar yra ir šviesa tunelio gale šviesi. Bertanss tikrai galima laikyti favoritu, kaip ir kartu atkeliaujančius Janis Jurka ar Raivis Alksars. Taigi, matematika paprasta: Vasiliauskas, Čirba, Macpreikšas, Levickas, Vindžigelskis, Telmentas, Kvietkauskas, Pesur, Salmre, Vaida, Bertanss, Jurka, Alksars – trylika veidų reiškia labai aiškias ambicijas į tris podiumo laiptelius ir tik šeštadienio popietė leis sužinoti, kas iš tiesų taps jau trečiojo Lietuvos drifto čempionato etapo nugalėtojais.