Pirmadienį jau prasidėjo lenktynių trasos statybos darbai.

Specialistų nuomone, praėjusiais metais triumfavusių "Porsche" automobilių pagrindinis konkurentas šiemet bus "Los Patrankos" ekipa, tradiciškai važiuojanti itin greitu "Audi RS4" automobiliu. Tokius ketinimus patvirtino jau penktą kartą šiose lenktynėse dalyvausiantis Vygandas Simuntis. Beje, iš viso tik septyni Lietuvos sportininkai yra dalyvavę visose ankstesnėse 1000 bei 1003 km lenktynėse Palangoje.

"Audi RS4" debiutavo 2001 metais, ir tuomet ekipai pavyko užimti penktą vietą, iš viso įveikus 295 ratus. 2002 metais ekipa dėl turbinos gedimo buvo priversta užleisti lyderės pozicijas ir sustoti po 170 ratų, o pernai dėl techninių problemų lenktynes komanda baigė įveikusi 266 ratus, nors iki tol laiko labai rimtai konkuravo su laimėjusiu "Porsche".

Be to, pernai nugalėtojų komandoje važiavo Vytautas Venskūnas, kuris šiemet startuos "Los Patrankos" ekipoje. Vytautas jau tris kartus iškovojo šių prestižinių lenktynių nugalėtojo titulą.

Be V. Simunčio ir V. Venskūno, ekipoje dar važiuos "Toveros sporto" komandos narys, Lietuvos vicečempionas "Formula Baltic" klasėje Aivaras Pyragius ir jau trečią kartą "Horn Grand Prix" jėgas bandysiantis Vilniaus "Volkswagen" centro vadovas Linas Karlavičius.

Iš kurios pozicijos startuos "Los Patrankos" ekipa, paaiškės penktadienį po kvalifikacijos važiavimų. Tačiau labai tikėtina, kad šeštadienį, liepos 31 d., 11 val. 15 min. prasidėsiančiose 335 ratų lenktynėse ši "Audi" bus tarp neabejotinų favoritų.

Jos rimčiausiais varžovais būtų galima vadinti "Jutos" komandos automobilius "Porsche", "Audi TT", "Audi A4", "Adampolio" ekipos AGM "kit-karą" ir Šiaulių "Sliko" komandos "Audi S6".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją