Laukianti trasa nebus ypač išraiškinga. Jeigu tikėsime organizatorių pažadais, teks kirsti vieną slėnį po kito ir nepasiklysti labai painiose kelių sankirtose.

Iš 623 kilometrų, 277 kilometrai laukia greičio ruože. Šiame – maždaug pusė trasos smėlio, kita pusė – žvyro. Akmenų taip pat tikimasi, tačiau organizatoriai žada, kad jie sudarys apie 3 proc. trasos.

Ilgai miegoti neteks niekam. Pirmasis motociklininkas bivaką paliko jau 4.15 val. vietos laiku (3.15 val. Lietuvos laiku). Automobilių klasės dalyviai iš bivako išvažiuoja vėliau, 6.30 val. vietos laiku (5.30 val. Lietuvos laiku). Sunkvežimių vairuotojai miegoti galės ilgiausiai – jų startas iš bivako numatytas 8.45 val. vietos laiku (7.45 val. Lietuvos laiku).

Antanas Juknevičius, Darius Vaičiulis, Dakaro prologe

Iš lietuvių anksčiausiai į trasą pajudės Arūnas GelažninkasZigmas Dakar team“. Jo startas iš 42 pozicijos Lietuvos laiku 8:38 val.

Keturratininkas Laisvydas Kancius startuos iš 112 pozicijos. „Story Racing“ komandos startas Lietuvos laiku numatytas 9:13 val.

Automobilių įskaitoje lietuviai žada intrigų jau nuo pirmųjų dienų. Vienas paskui kitą startuos Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza „Agrorodeo“ ir Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“. V. Žalos starto laikas 10:34 val. Lietuvos laiku iš 19 pozicijos, B. Vanago – 10:37 val. iš 20 pozicijos.

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro, Dakaro ralio prologas

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas PaliukėnasHeston Airlines team Pitlane“ ekipažas startuoja iš 45 pozicijos Lietuvos laiku 11:24 val. 30 sek.

Iš 67 pozicijos startuoja „Kreda“ ekipažas Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis. Jų startas Lietuvos laiku 11:35 val. 30 sek.

Gintas Petrus ir Jose Marques startuoja iš 102 pozicijos. Jų startas Lietuvos laiku 11:53 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)