Pirmieji tradiciškai į prologo trasą iškeliaus motociklininkai ir keturračių vairuotojai. Keturratininkai, tarp kurių ir Laisvydas Kancius, „Story Racing“ komandos narys, startuos Lietuvos laiku 9 val. 55 min. Prieš išvažiuodamas į startą L. Kancius pabrėžė, kad šiandien svarbiausia neprisidaryti problemų ir važiuoti protingai.

Motociklininkai, tarp kurių šiemet vienišių kategorijoje besivaržantis Arūnas GelažninkasZigmas Dakar team“, išriedės keliomis minutėmis vėliau. Pirmasis motociklininkas į prologo trasą iškeliaus Lietuvos laiku 10 val. 18 min.

Kur kas vėliau į pirmąjį greičio ruožą iškeliaus automobilių vairuotojai. Pirmasis šios įskaitos dalyvis į prologo greičio ruožą išriedės Lietuvos laiku 12 val. 33 min. Šioje įskaitoje Lietuvai atstovauja net keturi ekipažai: Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“, Antanas Juknevičius ir Darius VaičiulisKreda“, Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza „Agrorodeo“, Edvinas Juškauskas ir Aisvydas PaliukėnasHeston Airlines team Pitlane“.

Lietuvos laiku 14 val. 56 min. įveikti prologo išvažiuos pirmasis bagis. Šioje klasėje Lietuvai atstovauja Gintas Petrus su Jose Marques „Petrus Kombucha team“.

Paskiausiai į prologą išvažiuos sunkvežimių klasės dalyviai. Pirmojo jų startas Lietuvos laiku numatytas 16 val. 13 min.

Pamatykite lietuvius ant podiumo

Podiumo ceremonija laikoma tradicine Dakaro ralyje. Sakoma, kad Dakaras neprasidėjo, o ir finišas nepasiektas, jeigu neužvažiavai ant podiumo.

Pirmasis ant podiumo iš lietuvių užvažiuos Laisvydas Kancius. Tiesioginėje transliacijoje jį galima bus išvysti 13 val. 08 min. 30 sek. Lietuvos laiku.

Arūnas Gelažninkas ant podiumo pakylos pasirodys kiek vėliau. Lietuvos laiku 14 val. 7 min. 30 sek.

Dar ilgesnis laiko tarpas skirs automobilių klasės vairuotojus, jau spėjusius įveikti prologo trasą. Pirmieji iš šioje klasėje besivaržančių lietuvių pasirodys Benedikto Vanago ekipažas. Jų laikas Lietuvos laiku – 15 val. 43 min.

Netrukus po to pasirodys Vaidoto Žalos ekipažas. Jų laikas Lietuvos laiku 15 val. 51 min.

Dar po kelių minučių pasirodys ir Antano Juknevičiaus komanda. Jų laikas Lietuvos laiku 15 val. 59 min.

Tuomet ant podiumo važiuos Ginto Petraus ekipažas, kuris Lietuvos laiku pasirodys 16 val. 11 min.

Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno laukti teks ilgiausiai. Ant podiumo Lietuvos laiku jie pasirodys jau sutemus, 18 val. 48 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)