„Planuoti 2020 Dakaro ralį pradėjome švaraus popieriaus lapo, kuris netrukus prisipildė naujomis spalvomis. Dykumos yra magiškas reiškinys. Prieš pasileisdami į Saudo Arabijos tyrus, buvome susidarę šiokią tokią nuomonę ir tam tikrus lūkesčius, bet jau pirmosios trasos surašymo misijos metu supratome, kad realybė pranoko lūkesčius. Galiu pasakyti tiek, kad dalyviams reikės daug ištvermės“, – apie naują šalį Dakaro istorijoje pasakojo ralio vadovas Davidas Castera.

Lygindamas 2019 metų sausį Peru vykusį 41-ajį Dakaro ralį su 2020 metais sausį Saudo Arabijoje startuosiančiomis lenktynėmis, D. Castera paminėjo keletą esminių geografinių skirtumų.

„Peru yra ta šalis, kurioje buvo daugiausiai dykumų ir smėlynų. Saudo Arabija pasižymi kraštovaizdžio įvairove: čia yra ir kopų, ir kalnų. Kalnų yra ir Pietų Amerikoje, bet jie yra per daug sudėtingi lenktyniauti. 2020 metų Dakaro ralio trasos drieksis tiek jūros lygyje, tiek ir pusantro kilometro aukščio siekiančiose aukštikalnėse. Čia galima suorganizuoti kelis Dakaro ralius, o trasos net nesusikirs“, – pasakojo ralio vadovas.

Lenktynių vadovas pabrėžė, kad 42-asis Dakaras nebus lengvas, o dalyvių laukia apie 7500 kilometrų, kuriuos teks įveikti per dvylika lenktynių dienų. Pasak D. Castero, pirmosiomis dienomis trasa drieksis per akmenuotas vietoves, o nuo šeštosios lenktynių dienos sportininkai panirs į kopas.

„Man patinka „Neom – Neom“ greičio ruožas. Tai labai gražiu kraštovaizdžiu besidriekianti trasa. Šią dieną lenktynininkai važiuos Raudonosios jūros pakrante, pro istorinį Al Ula miestą su senovinėmis šventyklomis“, – pasakojo lenktynių vadovas.

Minėtas greičio ruožas elito motociklininkams bus ypač sudėtingas, mat jame jie technine pagalba galės pasinaudoti tik 10 minučių. Kitas toks išbandymas visų motociklininkų lauks vienuoliktame greičio ruože.

„Atradimai ir nežinomybė visada pagrindiniai Dakaro ralio aspektai. Saudo Arabiją šių potyrių turėsime labai daug, tad tikiuosi, kad ne tik aš, bet ir visi dalyviai yra nusiteikę nuotykiams“, – džiaugėsi ralio vadovas.

Į Saudo Arabiją iškeliaujanti medijos komanda „iGo2Dakar“ jau trečius metus iš eilės skelbs naujienas apie lietuvaičių rezultatus sunkiausiame pasaulyje bekelės maratone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją