2015 metais pirmą kartą „Rally Classic“ etape dalyvavęs lenktynininkas Deividas Jocius tąkart pasiekė aukštų rezultatų: savo klasėje jis tapo nugalėtoju, o absoliučioje įskaitoje, kartu su šturmanu Donatu Zvicevičiumi, liko trečioje vietoje.

Šio sezono pradžioje lenktynininką kamavo techninės problemos, įsibėgėjus čempionatui koją pakišo gauta bauda „300 Lakes Rally“ etape, kuri sužlugdė visas viltis pakovoti dėl prizinių vietų čempionatinėje rikiuotėje. Taigi D. Jocius įnirtingai ruošiasi paskutiniajam čempionato etapui, tobulindamas savo automobilį, kuris turės naują amortizatorių komplektą, lengvesnes kėbulo detales ir savo charakteristika bus panašesnis į konkurentų techniką. D. Jocius tikisi, kad pavyks pasiekti ir didesnį greitį bei atsidurti kuo aukštesnėje bendros įskaitos vietoje. Kol kas ekipažas yra 5 vietoje.

„Šios lenktynės bus įtemptos ir labai įdomios, kadangi čempiono vardas paaiškės tik po paskutinio greičio ruožo finišo. Kaip parodė priešpaskutinis ralio etapas – nugalėtoju gali tapti bet kas iš pirmo penketuko. Manau, kad kova bus labai įtempta ir dėl naujų trasų, kurios suvienodins sportininkų jėgas ir pranašumą. Užlipti ant aukščiausiojo laiptelio bus ne vienas norintis“, - spėliojo sportininkas.
D. Jocius

Naktiniai greičio ruožai negąsdina sportininko, priešingai – jis džiaugiasi, kad galės nuvalyti dulkes nuo papildomų žibintų, skirtų naktiniam važiavimui ir teigia, kad tai labai gera treniruotė tobulinant važiavimą naktinėmis sąlygomis.

„Džiaugiuosi sportine automobilių ralio puse Lietuvoje, nes turime tikrai rimtą konkurenciją. Visi pasitempę ir važiuoja labai greitai, o norint laimėti reikia pasistengti. Nors šiek tiek liūdina, kad jaunoji karta kiek pamiršta: nors turime nemažai jaunų ir talentingų lenktynininkų, bet jiems „prasimušti“ labai sunku. Vis dėlto tai pataisoma diskutuojant ir ieškant bendro sprendimo. Mūsų ekipažas labai laukia šio Druskininkų-Lazdijų apylinkėse vyksiančio etapo, nes tai – tarsi atgaiva sielai. Čia be galo gražus kraštovaizdis, o po lenktynių bent porą dienų skirti poilsiui – tikrai geras jausmas. Džiaugiuosi, kad šio etapo organizatoriai vertina lenktynininkus ir stengiasi kasmet sukurti nuostabią šventę“, - teigė vienas iš čempionato favoritų.

Paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“ 2016 vyks spalio 14-15 d. Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją