2012 ir 2013 metų Lietuvos ralio čempiono Dominyko Butvilo nuomone, didesnio masto įvykio Lietuvoje tikėtis jau nebeįmanoma.

„Formulės-1“ lenktynių Lietuvoje nepamatysime, nes neturime tokios trasos, bet pasaulio ralio čempionatą mūsų krašte išvysti galėsime. Už šias dvi sporto šakas nėra nieko aukščiau. Mano nuomone, „LOTOS 71st Rally Poland“ trasa, besidriekianti ir Lietuvos keliais – geriausias dalykas, koks galėjo nutikti Lietuvos ralio bendruomenei. Ypač – prisiekusiems ralio fanams, o gal net ir tiems, kas vos „prijaučia“ automobiliams, bet niekada nepasiryžo aplankyti didesnio masto varžybų. Galiu pasakyti, kad pasaulio ralio čempionatas yra aukščiausio lygio varžybos ralyje ir geriau už jį – nieko neišvysite“, – teigė Dominykas Butvilas.

Šiuo metu vienai geriausių profesionalių komandų Lenkijoje atstovaujantis lietuvis yra įsitikinęs, kad „LOTOS 71st Rally Poland“ yra puikus dviejų šalių automobilių sporto federacijų bendradarbiavimo pavyzdys. Vienos šalies federacijai tai būtų labai sunkus uždavinys tiek finansine, tiek organizacine prasme, todėl pasirinkta rengti vieną Pasaulio ralio etapą dviems šalims.

„Ralis – tai milžiniškas renginys. Žmogiškųjų ir finansinių resursų kiekis, reikalingas suorganizuoti tokio tipo varžybas, yra įspūdingas. Verta tapti to dalimi, net jeigu ir būsi vien žiūrovas!“, – atvykti į ralį ragina D. Butvilas.

Anot jo, praleidus galimybę pamatyti greičiausius ralio lenktynininkus, paskui galima gailėtis. Taip pat verta paminėti, kad Lietuvos vardas bus įrašytas visuose šių metų kalendoriuose daugelyje šalių.

„Lietuvos vardas tą savaitę skambės įvairiuose pasaulio kampeliuose, televizijos laidos pristatys ne tik lenktynes o ir pačią (kai kam vis dar egzotišką) šalį. Reikia tuo džiaugtis ir didžiuotis, kad į savo trasas pakviesime pasaulio čempionus, o lietuviai, vietoj to, kad leistų tūkstančius litų kelionei į Portugaliją ar Suomiją, varžybas galės stebėti beveik iš savo kiemo!“, – privalumus vardino dvejus metus greičiausiu Lietuvoje buvęs lenktynininkas.

Jo teigimu, visi naudojami keliai po ralio bus sutvarkyti, o sudrumstą vietinių ramybę atpirks tūkstančių ralio turistų nešamas pelnas, įplaukos už nakvynes ir maistą.

„Skeptikams palinkėsiu atvykti patiems ir pamatyti viską savomis akimis, nes tai bus milžiniškas renginys, kuris atneš Lietuvai labai daug naudos“, – teigė D. Butvilas.

WRC etape „LOTOS 71st Rally Poland“ tikimasi pamatyti ir stipriausius Lietuvos ralio ekipažus. Vis dėlto, šio ralio greičio ruožų bendras ilgis yra išties didelis ir yra vos ne didesnis negu visų Lietuvos ralio čempionato etapų bendras ilgis. Lietuvoje geriausi pasaulio ralio meistrai Druskininkų apylinkėse skries birželio 27-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)