„Surašėme stenogramą įdomiausiam ruožui mano gyvenime. Jis driekiasi vulkano kraterio viršūne! Keliukas labai siauras, techniškas ir sudėtingas. Net kelis kartus nusileidžiame stačiu kraterio šlaitu ir vėl kylame aukštyn. Sunku nupasakoti tą jausmą, koks mažas pasijauti ten viršuje! Stenogramą surašinėjome daugiau nei valandą. Tuose 28 km, atrodo, rasi visko, ko tik gali norėti ralio pilotas!“, – įspūdžiais dalinasi D. Butvilas.

Lenktynininkas taip pat pasidalino nuotrauka iš būsimo specialaus greičio ruožo, kuris yra milžiniškoje duobėje. „Su šiuo greičio ruožu įdomumas yra tas, kad žiūrovai čia viską stebės nuo šlaito iš viršaus. Jie ir matys viską kuo puikiausiai, ir bus visiškai saugūs!“, – kalba lenktynininkas.

Jo teigimu, atmosfera Azorų salose ypatinga. „Nors ir jaučiama įtampa besiruošiant būsimam raliui, bet tarp šių žmonių aš nebe naujokas ir mane čia jau pažįsta. Šiais metais tai jubiliejinis – 50-asis Azorų ralis, tad jam dėmesio skiriama dar daugiau. Sulaukiau nemažai pagalbos iš daugkartinio Lenkijos čempiono Kajto Kajetanowicziaus. Jis čia buvo praeitais metais, ir yra vienas čempionato lyderių. Tiek jis, tiek šturmanas man pataria, į ką atkreipti dėmesį. Kajto turi didelę patirtį su „Subaru“ automobiliu – vairuodamas jį yra tapęs Lenkijos čempionu. Dabar jo tikslas – Europos čempiono vardas. Jis yra motyvuotas ir gerai pasirengęs, todėl nuoširdūs komentarai iš jo lūpų gali pasirodyti daugiau nei naudingi!“

Gaunamų patarimų svarbą D. Butvilas pagrindžia tuo, kad ilgiausią tiesiąją, kurią užsirašė stenogramoje antradienio susipažinimų metu yra 200 metrų ilgio. „Čia vieni posūkiai, aukšti šlaitai, atkarpos tarp posūkių vos po 50 metrų ir taip dešimtis kilometrų. Koncentracija, koncentracija ir dar kartą koncentracija – ji čia privaloma kaip oras. Menka klaida ir automobilio kėbulą arba važiuoklę pakabinsi ant uolų“, – trasų specifiką pristato vilnietis.

Europos ralio čempionato Portugalijos etapas vyks birželio 4-6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją