„CFMOTO Factory Racing Team“ ekipa Albanijoje susitvarkiusi visus administracinių ir techninių komisijų formalumus savo techniką jau spėjo išbandyti koviniu režimu. Šeštadienį organizatoriai numatė prologo greičio ruožą. Dvidešimties kilometrų ilgio distanciją papildė dar dvigubai tiek pervažiavimo kilometrų. Būtent pagal prologo rezultatus bus dėliojama pirmojo greičio ruožo starto tvarka, motociklus maišant su keturračiais, o motobagių duetus su automobilių ekipažais.

Keturračiais lenktyniaujantys komandos atstovai Adomas Gančierius ir Antanas Kanopkinas tvirtino, kad įžanga buvo pakankamai lengvas pasivaikščiojimas ir susidaryti bendrą įspūdį apie tai, kas laukia, kol kas sunku. Visgi lenktynininkai padarė navigacinių klaidų, bet jų kaina prologe buvo tik simbolinė.

„Prologas labai greitas. Labai daug džiaugsmo buvo važiuoti palei jūrą, tai iš to džiaugsmo ir pasiklydau. Paklaidžiojom kartu su Antanu, pasijuokėm ir grįžom į maršrutą. Kadangi prologo rezultatas nėra skaičiuojamas į bendrą varžybų rezultatą, o skirtas tik pirmos dienos starto pozicijoms nustatyti, nieko nepraradome“, - sakė Adomas Gančierius.

Tuo metu Dariaus Biesevičiaus ir Audronės Kanopkinienės duetas, lenktyniaujantis motobagiu, į nuotykius iškart nėrė stačia galva. Ir ne perkeltine, o beveik tiesiogine prasme. Vienoje iš atkarpų, kai reikėjo kirsti upę, vanduo paskandino elektroniką ir nustojo veikti vienas pagrindinių šturmanės darbo įrankių – „Trip Master“ sistema. Tačiau ekipažas išeitį rado.

„Startavome treti ir per pirmus keturis kilometrus pavijome vieną ekipažą. Dar gal pusantro kilometro sėdėjome jam ant uodegos. Apsilenkėme jį pajūryje. Skuodėme pajūriu ir privažiavome upę, kurią reikėjo kirsti. Ją pervažiavus mus užliejo banga. Dėl to sugedo aparatūra. Likau be galimybės matyti metrus. Bet Darius man buvo palikęs seną odometrą. Iš pradžių Darius bandė važiuoti pagal kitų dalyvių vėžes, o aš per tą laiką bandžiau atsirinkti metrus. Per du kilometrus susitvarkiau ir toliau tęsėme prologą. Finišavome su viena maža navigacine mano klaida, bet viskas gerai“, - kalbėjo Audronė Kanopkinienė.

Per savaitę truksiančias „Rally Albania“ lenktynes dalyviai iš viso turės įveikti per 1500 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)