Kalnuose įsikūrusi Salzburgringo trasa pasižymi specifinėmis charakteristikomis. Siaurose tiesiosiose „Porsche“ automobiliai čia pasiekia 270 km/h greitį, o dėl užtęsto vienuoliktojo trasos posūkio smarkiai kenčia kairės pusės automobilio padangos.

Kvalifikaciniuose važiavimuose I. Gelžinis nusileido tik svečio teisėmis besivaržiusiam ir naujesnio tipo automobiliu važiavusiam Christoferiui Berckhanui, tačiau vokietis pagrindiniuose važiavimuose nusprendė nestartuoti ir I. Gelžiniui abiems važiavimams atiteko pirmoji startinė pozicija.

Pirmasis važiavimas vyko šlapioje trasoje. Iš pirmosios pozicijos startavęs I. Gelžinis pirmavo viso važiavimo metu, tačiau likus keliems posūkiams iki finišo neatlaikiusi apkrovos sprogo jo automobilio padanga. Lietuvis nusmuko į ketvirtą poziciją, tačiau sugebėjo pasiekti finišo liniją.

Tuo tarpu pirmas finišavo kitas „Juta Racing“ lenktyninkas A. Gladyszas. Likusias vietas ant pakylos pelnė lenkai Andrzejus Lewandowskis ir Stefanas Bilinskis.

Antrasis važiavimas vyko jau sausoje trasoje. Nors I. Gelžinis šiame važiavime važiavo atsargiau ir stengėsi tausoti padangas, jam pavyko nesunkiai išsaugoti pirmąją poziciją iki pat finišo ir pelnyti pirmąją pergalę Centrinės Europos „Porsche Carrera“ taurėje. A. Gladyszas finišo liniją kirto antroje vietoje, atsilikęs 0.7 sek.

„Juta Racing“ komanda džiaugiasi, kad tokioje pavojingoje trasoje pavyko ne tik finišuoti abiem automobiliais, bet ir pasiekti aukštų rezultatų.
Po šio etapo A. Gladyszas bendroje įskaitoje pakilo į pirmą poziciją. Jo sąskaitoje – 100 taškų. I. Gelžinis su 82 taškais žengia ketvirtas ir 10 taškų atsilieka nuo 2-3 pozicijas besidalinančių S. Bilinskio ir A. Lewandowskio.

Ketvirtasis centrinės Europos „Porsche Carrera“ taurės etapas vyks Čekijos „Autodrom Most“ trasoje, rugpjūčio 6-10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)