Suzuka, vienintelė iš dabartinių trasų aštuoniukės formos ir turinti susikirtimą, buvo pastatyta 1962-ais metais kaip "Hondos“ bandymų trasa. Trasa yra pramogų parko dalis, kurioje gausu įvairių atrakcionų bei didžiulis ažvalgos ratas.

Daugiausiai Suzukoje nugalėjęs yra Michaelis Schumacheris - jo sąskaitoje penkios pergalės (1995, 1997, 2000, 2001, 2002-ais metais).

1987-ais metais Nigelo Mansello kova dėl čempiono titulo F-1 kalendoriuje debiutuojančioje Suzukoje baigėsi dar per laisvąsias treniruotes - po didžiulės avarijos britas lenktynėse nestartavo. Čempiono titulas atiteko komandos draugui Nelsonui Piquet.

Pirmąją savo čempiono tiutlą Ayrtonas Senna iškovojo būtent Suzukoje.

Dvi labai preištaringai iki šiol vertinamos lenktynės vyko 1989-ais bei 1990-ais metais. 1989-ais Alainas Prostas išmušė Ayrtoną Senną Casio Triangle posūkyje. Nors A.Senna į lenktynes sugrįžo, jis buvo diskvalifikuotas ir čempiono titulas atiteko A.Prostui. Ayrtonas po metų atsirevanšavo - jau devintąją lenktynių sekundę pirmame posūkyje jis trenkėsi į Alaino pilotuotą bolidą ir išmušęs jį iš trasos užsitikrino antrąjį savo čempiono titulą.

Aguri Suzuki tapo pirmuoju ir vieninteliu japonu, Suzukoje užlipusiu ant podiumo. Tai įvyko 1990-ais emtais, kuoet jis atstovavo "Larrouse“ komandai.

Riccardo Patrese, dalyvavęs daugiausiai lenktynių F1 istorijoje - 256, savo paskutinę pergalę iškovojo 1992-ais būtent Suzukoje.

1993-ųjų metų Japonijos GP įsiminė Eddie Irvine'o, atstovavusio "Jordan“ komandai, debiutu. Po lenktynių triskart pasaulio čempionas Ayrtonas Senna kumščio pagalba mokė naujoką elgesio trasoje.

1994-ais metais Damonas Hillas neleido Suzkoje Michaeliui Schumacheriui užsitikrinti čempiono titulo. Lenktynės dėl didžiulės liūties buvo stabdomos porą kartų.

1994-ais bei 1995-ais metais Suzukai atsirado konkurentas - Aidos trasa, kurioje abu metus vyko lenktynės, pavadintos Ramiojo vandenyno GP. Abejose nugalėjo M.Schumacheris, o vėliau buvo nutarta rengti tik vienas lenktynes Japonijoje, tad pasirinkta buvo Suzuka.

1996-ais savo vienintelį čempiono titulą iškovojo Damonas Hillas. Britas buvo lygiai tokioje pačioje situacijoje, kaip šiemet atsidūrė Michaleis Schumacheris - nuo antros vietos skyrė 9 taškai.

Paskutinį kartą čempiono vardas Suzukoje buvo iškovotas 2000-ais metais - dulkiant silpnam lietučiui M.Schumacheris atsirevanšavo M.Hakkinenui ir po 21 metų pertraukos iškovojo "Ferrari“ komandai čempiono titulą.

Šį savaitgalį "McLaren“ pilotas Davidas Coulthardas susilygins su visų laikų rekordu - škotas atstovaus vienai ir tai pačiai komandai 132-ąjį kartą iš eilės.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.