Tačiau netruko pasirodyti abejonių, ar lenktynės įvyks esant dabartinėms oro sąlygoms.

Renginį organizuojantis lenktynininkas Benediktas Vanagas ramina automobilių sporto gerbėjus. Anot jo, pagal šių dienų prognozes manyti, kad „Halls Winter Rally 2012“ neįvyks, nėra pagrindo.

„Susidomėjimas mūsų organizuojamu renginiu auga kasmet. Šįkart tai jaučiame kaip niekad stipriai – iš dalies prie to prisideda ir nenuspėjamos meteorologinės sąlygos“, – teigė B. Vanagas. - Kasdien sulaukiame gausybės klausimų, ar ralis įvyks, jei nebus sniego. Į tai galiu atsakyti paprastai: sniegas žiemos raliui nėra būtinas – reikiamas pakankamas kelio dangos įšalas.

Lygiai kaip orų prognozes, nuolat stebime ir būsimų greičio ruožų būklę. Turime šešerių metų žiemos ralių organizavimo patirtį bei žinome, kad šiuo metu vyraujanti drėgmė yra naudinga, nes paspaudęs šaltukas greičiau suformuos reikiamą įšalą. Mūsų prognozės optimistiškos – nors tikri žiemiški orai Lietuvos dar nepasiekė – žiema turėtų atkeliauti sausio antroje pusėje“.

Abejones padėjo išsklaidyti ir ralio organizacinio komiteto pirmininkas – Utenos rajono savivaldybės meras – Alvydas Katinas. Praėjusios savaitės ketvirtadienį įvykusio posėdžio Utenoje metu pabrėžęs, jog žiemos ralis tapo itin reikšmingu įvykiu Lietuvos sporto gyvenime, todėl organizacinis komitetas darys viską, ką gali, kad renginys sėkmingai įvyktų.

Vaizdingame Utenos regione šiemet ralis rengiamas jau ketvirtą kartą. Tradiciškai jame tikimasi sulaukti šimto pajėgiausių automobilių ralio lenktynininkų ir daugiau nei 50 tūkstančių žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją