Pasak B. Vanago, Zarasuose vyksiantis ralis yra vienas žiūrovų ir sportininkų laukiamiausias, todėl kiekvienas iš ekipažų yra suinteresuotas parodyti kuo aukštesnį rezultatą, o tai suteiks papildomo įdomumo visiems. Anot lenktynininko, Lietuvos ralio čempionate buvo gan ilga pertrauka – nuo paskutinio etapo Šiauliuose praėjo lygiai du mėnesiai. Per šį laiką ralio gerbėjai spėjo gerokai išsiilgti greičio ruožais skriejančių lenktyninių automobilių.

Pertrauką tarp birželio mėnesį vykusio „Saulės“ ralio ir šį savaitgalį startuosiančio „300 ežerų ralio“ B. Vanagas išnaudojo dalyvaudamas „1000 kilometrų“ lenktynėse, vykusiose Palangoje. Lenktynininkui tai buvo vertinga patirtis, padėjusi pagilinti ir taip didelį įgūdžių bagažą – sportininkas garsėja kaip vienas universaliausių Baltijos šalyje, aukštų rezultatų pasiekęs su visiškai skirtingų kategorijų automobiliais.

„Kiek mažiau nei prieš mėnesį turėjau puikią progą vėl išbandyti jėgas toje sporto šakoje, iš kurios ir atėjau į automobilių ralį – žiedines lenktynes. Nors lenktynių nebaigėme dėl technikos gedimo, kartu su Nemunu ir Nerijumi Dagiliais įrodėme, kad buvome pajėgūs nugalėti. „300 Lakes Rally“ vėl sėsiu už „Subaru“ vairo. Šiuo metu esame antroje pozicijoje čempionate, todėl sieksime pademonstruoti geriausią, ką galime“, – teigė sportininkas.

„300 Lakes Rally“ – tradicinis tarptautinis automobilių ralis, penktasis Lietuvos automobilių ralio čempionato ir trečiasis „Baltic Rally Challenge“ varžybų serijos etapas. Pirmojo ralio greičio ruožo penktadienį startas: 18:20 val. – šią dieną numatomi keturi greičio ruožai. Antrąją dieną, šeštadienį, lauks dar vienuolika ruožų. Bendras ralio ilgis 457 kilometrai, iš kurių 126 eis greičio ruožais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)