Įsimintiniausias šio etapo sustojimas – Marakešo turgus. „Kiekvienas nors kartą pabuvojęs Maroke ypač gerai atsiliepia apie beveik didžiausią šios šalies turgų Marakeše.

Vakar nusprendėme atsipūsti ir visą pusdienį praleidome jo šurmulyje“, – pasakoja „Geros dovanos“ komandos narys Marius Batūra.

„Įvairiaspalviais prieskoniais nukrauti stalai, vietiniai rūbai ir aksesuarai, egzotiški vaisiai ir patiekalai – turbūt pirmąkart mačiau tokią gausybę įvairiausių prekių. Pagrindinėje aikštėje dienomis marokiečiai organizuoja pasirodymus, o vakarais atsidaro kavinės ir barai. Siaurose gatvelėse galima lengvai pasiklysti – kolegos pasakojo, kad po ilgo pasivaikščiojimo tik su vietinių vaikų pagalba rado išėjimą atgal“, - sakė M. Batūra.

Ralio dalyviai džiaugiasi pasirūpinę smulkiomis lauktuvėmis ir paragavę tradicinio marokiečių patiekalo - tadžino.

Po apsilankymo Afrikos prekybos sostinėje ekipažai pajudėjo į Zagorą. Atstumas iki kitos stotelės yra palyginti nedidelis, bet 42 laipsnių karštis ir statūs smėlio kalnai šią atkarpą primins kaip vieną sudėtingiausių. Varžybų dalyviai tikino, kad patyrė sunkumų.

„Kiekvienas kalnas yra mažiausiai 2 km aukščio, o smėlis dar labiau apsunkina judėjimą, bet džiaugiamės, kad šį ruožą įveikėme be didelių nesklandumų“.

Senaisiais Paryžius-Dakaras ralio keliais vykstančių varžybų organizatoriai nuolatos atnaujina lenktyninės klasės dalyvių lentelę, kurios viršuje – dvi slovakų komandos. „Nissan Navara“ važiuojantys „Raid Adventure Team“ vos vienu tašku lenkia „Nissan Pathfinder“ visureigį vairuojančius „Knapek Motorsport“ atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)