Pusfinalyje pirmą starto poziciją iškovojęs Markas Bukinas buvo lyderiu tik iki pirmo posūkio. Menka klaidelė ir Rokas Baciuška atsidūrė priekyje. Visas lenktynes šie du sportininkai važiavo lyg prilipę vienas prie kito. Marko rato įveikimo laikai buvo kiek geresni, tačiau patyręs Rokas klaidų nedarė ir nesuteikė Markui progos atakuoti.

Ne ką mažesnė kova vyko ir dėl kitų vietų. Trečioje pozicijoje tvirtai laikėsi Justas Jonušis. Iš penktos vietos, aplenkęs Domą Raudonį, į ketvirtą šoktelėjo Gustas Grinbergas. Kasparas Vaškelis dėl šeštos vietos beveik pusę lenktynių kovojo su Aurimu Blažulioniu. Į priekį išsiverždavo tai vienas, tai kitas, bet sėkmė šįkart šypsojosi Kasparui. Aštuntas finišavo Kasparas Mičiūnas, o devintas, aplenkęs didžiausią savo varžovą Nojų Nenortą – Tomas Vaitekūnas.

Kandavos trasos pirmasis posūkis labai staigus. Lenktynininkai čia smarkiai stabdo, vyksta nemažai lenkimų, o taip pat ir avarijų. Tačiau kaip ir pusfinalio, taip ir finalo startas įvyko be mažiausio incidento. Vėl į lyderius išsiveržė Rokas Baciuška, antras buvo Markas Bukinas, trečias Justas Jonušis, ketvirtas Gustas Grinbergas. Rokas ir Justas sugebėjo atitrūkti nuo persekiojančių Marko ir Gusto. Tačiau po kelių ratų šie pradėjo vytis varžovus ir tarp dviejų lenktynininkų porų užvirė tokia kova, jog iki pat finišo prizinių vietų laimėtojai nebuvo aiškūs. Markas net kelis kartus atakavo Roką, bet šiam pavyko išlaikyti pirmą poziciją. Gustas, prisivijęs Justą, taip pat ne vieną kartą bandė lenkti, tačiau visas atakas Justas sugebėjo atremti.

Dėl 5 vietos „kariavo“ net 3 lenktynininkai. Kasparas Vaškelis, Domas Raudonis ir Aurimas Blažulionis pozicijomis keitėsi net kelis kartus. Šioje kovoje nugalėjo ir penktą vietą iškovojo Kasparas Vaškelis, šeštas buvo Aurimas Blažulionis. O Domas Raudonis, ne kartą išslydęs iš trasos, vėl nutraukė varančiąją grandinę ir lenktynių nebaigė.

Artėjant lenktynių pabaigai, Aurimą Blažulionį pavijo, bet septintas finišavo Kasparas Mičiūnas, aštuntas buvo vėl pagreitėjęs Nojus Nenortas, o devintas – Tomas Vaitekūnas.

Finalinis BMW Formulės Mini etapas ir kartingo Čempionų lenktynės rugsėjo 9-11 dienomis vyks Vilniuje, Plytinės kartodrome. Po penkių etapų lenktynėse pirmauja Rokas Baciuška, antroje vietoje Justas Jonušis , trečioje Gustas Grinbergas

BMW Formulės Mini V etapo finalo rezultatai:

1. Rokas Baciuška			14 ratų
2. Markas Bukinas -00,129
3. Justas Jonušis -04,571
4. Gustas Grinbergas -04,853
5. Kasparas Vaškelis -11,542
6. Aurimas Blažulionis -14,637
7. Kasparas Mičiūnas -14,785
8.Nojus Nenortas -33,439
9.Tomas Vaitekūnas -35,439
- Domas Raudonis 10 ratų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją