Pusfinalyje iš pirmos starto pozicijos startavusiam Kasparui Vaškeliui jau antrame posūkyje teko užleisti pirmą vietą G. Grinbergui. Dėl antros vietos du pirmuosius ratus vyko tikros grumtynės, kuriose nugalėjo R. Baciuška. Trečioje vietoje atsidūrė puikiai startavęs J. Jonušis. O kvalifikacijos nugalėtojas K. Vaškelis nukrito į ketvirtą rikiuotės vietą. Negano to, jį netrukus aplenkė ir M. Bukinas.

Įpusėjus lenktynėms R. Baciuška pradėjo sparčiai vytis G. Grinbergą ir iki finišo likus porai ratų išsiveržė į priekį. Nors Gustas bandė vėl vytis varžovą, pravažiavo greičiausią lenktynių ratą, tačiau to neužteko. Kasparas Mičiūnas pusfinalyje finišavo šeštas, Aurimas Blažulionis buvo septintas, Domas Raudonis - aštuntas. Distancijos nebaigė Tomas Vaitekūnas ir Nojus Nenortas. Jų tarpusavio kova po susidūrimo baigėsi trasos užribyje ir lenktynininkai varžybų tęsti negalėjo.

Finalo startas, kaip visuomet, buvo karštas. Nuo pirmo posūkio iki pat finišo pirmavo R. Baciuška. O dėl kitų vietų buvo kovojami iki pat finišo.

Pirmame rate G. Grinbergą bandęs lenkti J. Jonušis šiek tiek slystelėjo ir tuoj trečią poziciją turėjo užleisti jį atakavusiam M. Bukinui. Markas beveik visas lenktynes bandė spausti Gustą, tačiau nedidelė klaidelė paskutiniame posūkyje lėmė Marko trečią vietą. J. Jonušiui, K.Vaškeliui ir D. Raudoniui lenktynės taip pat nebuvo ramios. Šie lenktynininkai lenkė vienas kitą ne po vieną kartą ir finišą kirto atitinkamai ketvirtoje, penktoje ir šeštoje vietose.

A. Blažulionis labai sparčiai vijosi šią kovojančią trijulę ir finiše jį nuo Domo skyrė tik dvi dešimtosios sekundės dalys. K.Mičiūnas, su mažiau nei dviejų sekundžių atsilikimu, buvo aštuntas, Nojus Nenortas devintas, o Tomas Vaitekūnas finišavo dešimtas.

Po trijų etapų BMW Formulėje Mini pirmauja R. Baciuška (135 taškai), į antrą vietą pakilo G. Grinbergas (97 tšk.), trečias - K. Vaškelis (88 tšk.).

Liepos 20-23 d. visi BMW Formulės Mini lenktynininkai rinktis į Palangą, kur stebės Omnitel 1000 km lenktynes bei jas lydinčius renginius, o ketvirtas etapas įvyks rugpjūčio 4-6 dienomis Smalininkuose.

BMW Formulės Mini III etapo finalo rezultatai:

1. Rokas Baciuška - 12 ratų
2. Gustas Grinbergas atsiliko + 2,884
3. Markas Bukinas + 5,196
4. Justas Jonušis + 8,010
5. Kasparas Vaškelis + 8,201
6. Domas Raudonis + 10,261
7. Aurimas Blažulionis + 10,538
8. Kasparas Mičiūnas + 12,506
9. Nojus Nenortas + 31,103
10. Tomas Vaitekūnas + 42,421

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją