Kaip pasakojo B. Vanagas, situacija tokia, kad gydytojai vis dar neatrado, koks virusas susargdino lenktynininką. Anot jo, visi daromi tyrimai neigiami, be to, šturmanui niekaip nepavyksta numalšinti temperatūros. Pasak „Inbank team Pitlane“ lyderio, kol kas numatoma, kad ligoninėje S. Rozwadowskis greičiausiai turės praleisti visą sausį. Jį prižiūri tropinių ir jūrinių ligų specialistai, mat, pasak lenktynininko, dažnu atveju sportininko temperatūra kyla aukščiau nei 39 laipsniai karščio.

„Ėmėm ieškoti naujo šturmano, kalbėjomės su didžiausiomis gamyklinėmis komandomis, jų vadovais. Taigi, sąraše turime tris šturmanus, iš kurių du turi galiojančias sutartis su gamyklinėmis komandomis. Ką tai reiškia? Kad jie yra komandos dispozicijoje ir savarankiškai priimti sprendimo važiuoti su jiems patinkančiu šturmanu negali“, – kalbėjo B. Vanagas.

Trečiasis šturmanas yra Dakare startavęs jau 13 kartų, o vieną iš tų kartų yra užėmęs 4-ąją vietą. Šiuo metu jis galiojančių sutarčių neturi.

Tiesa, B. Vanagas prisipažino, kad ilgajame sąraše yra šeši ar septyni šturmanai, su kuriais buvo svarstoma galimybė startuoti artėjančiame Dakaro ralyje. Tarp svarstomų variantų buvo ir kitas šturmanas iš Lenkijos – Bartekas Boba. Su šiuo šturmanu B. Vanagas važiavo keliose Bajos varžybose šiemet. Visgi, anot lenktynininko, šturmanas jau turi galiojantį susitarimą su kita Dakaro ralio komanda.

Anot lenktynininko, kas taps komandos šturmanu, turėtų paaiškėti dar šįvakar, arba pirmadienio rytą. Visgi situacija tokia, kad iš esmės visi geri šturmanai jau turi susitarimus ir yra užimti. Taip pat B. Vanagas prisipažino, kad nesvarstė galimybės važiuoti su šturmanu iš Lietuvos. Anot jo, potencialo užsiauginti gerų šturmanų tikrai yra, visgi šiai dienai tinkamo specialisto savoje rinkoje rasti nepavyktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)