Šią žinią lenktynininkas paskelbė savo feisbuko paskyroje. Prie lietuvių komandos jungiasi Filipe Palmeiro, kurio karjeroje yra jau 13 Dakaro ralių.

F. Palmeiro dešimt metų yra gamyklinės „Mini“ komandos šturmanas. 2019 m. Dakaro ralyje jis važiavo drauge su Borisu Garafulicu, ir finišavo 8-oje vietoje.

B. Vanagas prisipažino, kad sutartis su naujuoju šturmanu buvo derinama tris dienas. Visgi galiausiai susitarti pavyko ir dar šįvakar naujasis lietuvių „Inbank team Pitlane“ šturmanas atkeliaus į Vilnių, kur bus pradėtas pasiruošimas Dakarui.

Pasiruošimui tikimasi išnaudoti ne tik trumpą laiką iki išvykimo į Saudo Arabiją (tą komanda daro sausio 1-ąją), bet ir akimirkas skrydžiuose.

„Mums Filipe yra investicinis projektas. Tikrai turėsime perimti iš jo daugybę gerųjų praktikų, naudojamų gamyklinėse komandose“, – tikino sportininkas.

Šiuo metu, pasakojo B. Vanagas, F. Palmeiro turi galiojančią sutartį su „Mini X-raid team“ komanda, tad susitarimą teko derinti ir su šios komandos vadovu Svenu Quandtu.

„Galimybė susitarti dėl Filipe su „Mini“ komandos bosu gavosi todėl, kad likus mėnesiui iki starto dėl neramumų Čilėje buvo priverstas Dakare atsisakyti savo starto nuolatinis šiuo metu Filipe vairuotojas Borisas Garafulicas. Dėl konfidencialumo nuostatų negaliu atskleisti susitarimo detalių, tačiau turiu pasakyti, kad B. Garafulicas ypač prisidėjo (ir ne tik žodžiais) prie to, kad galėtume startuoti drauge su Filipe“, – kalbėjo lenktynininkas.

Sausio 1-ąją komanda iškeliauja į Saudo Arabiją, kur ateinančiais metais vyks Dakaro ralis. Dakaro startas numatytas jau ateinantį savaitgalį, sausio 5-ąją dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)