Sportininkai penktadienį pradės treniruotėse, o užbaigs pirmojo etapo kvalifikacijoje. Šeštadienį įvyks pirmo etapo TOP32 porinės kovos. Sekmadienį viskas prasidės iš naujo, tik su dar intensyvesniu tvarkaraščiu, nes tiek treniruočių sesija, tiek kvalifikacija ir poriniai važiavimai turės įsitekti į vieną dieną. Toje pačioje trasoje iš eilės vyksiantys etapai, organizatorių teigimu, ne tik pareikalaus didžiulės ištvermės, bet ir įsibėgėjant varžyboms pademonstruos vis profesionalesnius ir įspūdingesnius dalyvių pasirodymus.

Apie laukiančius iššūkius Austrijoje papasakojo ir varžybose dalyvausiantis B. Čirba. Jo manymu, vienas paskui kitą sekantys etapai nėra neįveikiami, tačiau tikrai pareikalaus dar didesnio vairuotojų susitelkimo, nes ir automobiliui, ir vairuotojui, ir visai komandai tenka dvigubas krūvis be pertraukos.

Tuo metu, kalbėdamas apie varžybų trasą, sportininkas nestokojo pozityvo. „PS parking center“ trasa Greinbache komandai – žinoma. 2019-ais metais „Drift Masters“ čempionato pirmajame etape lietuvis su BMW E46 užėmė 4-ą poziciją. Vis tik neneigia, kad su nauju bolidu prie jos dar turės įprasti.

„Drift Masters“ be James Deane

Nenumaldomai artėjančios „Drift Masters“ varžybos ne tik vis labiau traukia visų fanų dėmesį, bet kartu kelia ir intrigą. Šių metų dalyvių sąraše žiūrovai pasigedo Europos „drifto“ čempiono ir šių metų „FIA Intercontinental drifting cup“ varžybų nugalėtojo James Deane pavardės.

Vienu iš stipriausių „drifterių“ pasaulyje laikomas airis šiemet nusprendė nutraukti pasirodymų seriją Europos čempionate ir ėmėsi naujo iššūkio – kovoti dėl pergalės RDS („Russian drift series“) varžybose.

Nepaisant to, neatmetama, kad J. Deane žiūrovai dar gali išvysti Austrijoje. Apie tai paklaustas B. Čirba pateikė ir savo versiją: „Manau, kad J. Deane pamatysime Austrijoje. Rygoje jis neturėtų dalyvauti, tačiau, jeigu atvirai, manau, kad šį savaitgalį jis bus dalyvių gretos. Na, o, jei jo ir nebus, konkurencija vis tiek išlieka tikrai didžiulė, nes esami varžovai nenusileidžia savo profesionalumu ir konkurencingumu“.

Išsiugdė ištvermę ilgiems varžybų maratonams

B. Čirbai Europos „drifto“ čempionato varžybos – prioritetinės. Nepaisant to, sportininkas negaili nei jėgų, nei laiko ir atkakliai siekia rezultatų ir kitose varžybose. Prieš keletą dieną šonaslydininkas grįžo iš Estijoje vykusio Baltijos „drifto“ čempionato, dar anksčiau varžėsi Lietuvos bei Baltarusijos šalių „drifto“ varžybose.

Paklaustas, kaip sekasi įveikti tokius varžybų maratonus, B. Čirba ilgai atsakymo neieškojo. „Po varžybų skiri dieną poilsiui ir vėl sportuoji. Kadangi, mums tai jau tapo darbu, ne tik pramoga – esame nusiteikę laukiantiems iššūkiams“. Šonaslydininkas per ilgus metus jau spėjo užsigrūdinti ir ištverti ilgus varžybų maratonus ir tai laiko sukauptos patirties nuopelnu. Žinoma, sportininkas pabrėžė ir dar keletą svarbių elementų. Tai šeima ir komanda. Pastaroji ne tik parengia techniką varžyboms, bet ir pati visuomet yra pasirengusi startuoti. „Turime savotišką rutiną ir ritmą, kuriuo gyvename ir kartu siekiame tų pačių tikslų“ – kalbėjo B. Čirba.

Daug laiko varžyboms skiriantis šonaslydžio virtuozas neneigia, kad tokių maratonų metu labiausiai pasiilgsta laiko su šeimyna, kurį tokiais periodais tenka aukoti. „Esu dėkingas, kad sulaukiu supratingumo ir palaikymo, kad ir koks įtemptas grafikas lauktų, todėl laisvą laiką tarp varžybų stengiuosi skirti šeimai“ – pasakojo B. Čirba.

Šonaslydžio fanai penktadienį startuojančias Europos „drifto“ čempionato varžybas gyvai stebėti galės „Drift Masters“ „Facebook“ bei „YouTube“ platformose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)