Nors į bendrą „Urta drift“ komandos varžybų tinklelį Baltarusijos „drifto“ čempionatas nebuvo įtrauktas, o po pirmojo etapo komanda nebuvo užtikrinta ar dar sugrįš į kaimyninę Baltarusiją, vis tik mėnesiui į priekį perkelti Baltijos ir Europos šonaslydžio čempionatai sudarė galimybes išplėsti varžybų grafiką.

B. Čirba ir toliau tęs savo pasirodymą Baltarusijoje bei taip kokybiškai išnaudos laiką iki artimiausių Lietuvos čempionato varžybų, kurios vyks Šiaulių autodrome – birželio 5-6 dienomis. Vėliau, birželio 12-13 dienomis B. Čirba dalyvaus pirmą kartą Europoje Bikerniekų trasoje vyksiančiose „FIA Intercontinental drifting Cup“ varžybose, o birželio 24-26 dienomis ir „Drift Masters“ Europos čempionato etapuose, Norvegijoje.

Grįžta su dar didesniu pasitikėjimu

Nors pirmajame Baltarusijos „drifto“ čempionato etape B. Čirba užėmė 5-ą vietą, o drauge su jungtine „Side to side&Urta drift“ komanda iškovojo 2-ą vietą, į antrąjį etapą sportininkas važiuoja su dar rimtesniu nusiteikimu ir po pirmųjų varžybų patobulintu „BMW E92 Eurofighter“, kuris tąkart neišvengė itin aštrių kontaktų.

Pasirodymas pirmajame etape leido atrasti stipriąsias ir silpnąsias bolido vietas, kurias techninė komanda šias porą savaičių kruopščiai peržiūrėjo ir tobulino. Tad lenktynininkas į Minską išvyks su dar daugiau pasitikėjimo savimi ir savo nauju bolidu.

Daugiau pasitikėjimo pridės ir pasipildžiusios komandos gretos. Pirmą kartą šiame čempionate dalyvauti ketina ir vienas iš „Urta drift“ komandos senbuvių ir pradininkų – Giedrius Zabulionis. Jis pergalės siek su 800 AG turinčiu BMW E36 automobiliu, kurį prieš pirmąsias sezono lenktynes „DKV live sunkvežimio“ rinkimų stovykloje išmėgino ir pats B. Čirba. Po testų B. Čirba teigė, kad kolega turi iš tiesų konkurencingą automobilį, kuriame patobulinus keletą niuansų galima siekti dar aukštesnių rezultatų Pro lygos čempionatuose.

Kaip lietuvių sportininkams seksis Minske bus galima stebėti jau šį savaitgalį. Šeštadienį vyks kvalifikacija, o sekmadienį – poriniai važiavimai, kurie organizuojami pagal dvigubos eliminacijos principą ir leis dalyviams varžytis iki dviejų pralaimėjimų.

Lietuviai tiesioginę porinių važiavimų transliaciją gegužės 16 dieną stebėti galės nemokamai – VOKA.TV svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)