Pirmajame etape iškovojo 5-ą vietą

Lietuvių savaitgalį laukė intensyvios kovos, kurių grafikas turėjo pasiskirstyti į tris dienas. Vis tik, dėl kilusios liūties, penktadienį turėjusi vykti 1-ojo etapo kvalifikacija buvo atidėta šeštadieniui. Sutrumpėjus grafikui, dalyviai abi dienas pertraukų beveik neturėjo ir kiekvienu važiavimu turėjo pademonstruoti geriausią, ką sugeba.

Pirmojo etapo kvalifikacijoje triumfavo norvegas Tor Arne Kvia, surinkęs 97 taškus. Nepaisant to, lietuviai taip pat parodė aukštus rezultatus ir abu pateko į TOP32 kovas. B. Čirba pelnė 92 taškus ir užėmė 5-ą vietą, o G. Ivanauskas su 64 taškais liko 29-oje pozicijoje.

TOP32 B. Čirba įveikė austrą Christopher Bohm, o G. Ivanauskas nusileido lenkui Adam Zalewski, tad šešioliktuke lietuvių gretos sumažėjo. Čia, sugedus Stavros Grillis technikai, B. Čirba be kovos žengė į TOP8 etapą, kuriame susitiko su A. Zalewski. Šeštadienį lenkas eliminavo abu lietuvius iš tolimesnių kovų dėl podiumo, o B. Čirba galutinėje lentelėje liko 5-as. Etapo nugalėtojais tapo: 1-as – P. Wiecek, 2-as – C. Shanahan ir 3-čias – J. Shanahan.

2-ojo etapo podiume plazdėjo Lietuvos vėliava

Sekmadienį „PS Racing center“ trasoje iš naujo užvirė „Drift Masters“ Europos čempionato kovos. Šį kartą kvalifikacijos lyderio titulas atiteko C. Shanahan. Airis surinko beveik maksimalią – 98 taškų sumą. B. Čirba pakartojo savo šeštadienio rezultatą ir su 89 taškais vėl užėmė 5-ą vietą. Deja, G. Ivanauskui nepavyko įveikti kvalifikacijos barjero. Surinkęs 49 taškus, sportininkas į porinius važiavimus nepateko.

Toliau kovojantis dėl pergalės B. Čirba demonstravo užtikrintus ir pergalės vertus važiavimus. TOP32 etape B. Čirba įveikė ukrainietį Rostyslav Rarahovskyi, o TOP16 formate pašalino Prancūzijos atstovą – Axel Francois.

Kvalifikacijos rezultatai lėmė, kad jau aštunfinalyje B. Čirba susitiko su vienu iš čempionato favoritų – J. Shanahan. Vis tik kova nebuvo tokia, kokios tikėtasi – važiavimo metu sugedus airio Toyota GT86 pavarų dėžei, sportininkai susidūrė trasoje, o teisėjai pergalę skyrė B. Čirbai.

Pusfinalyje lietuvis taip pat triumfavo ir įrodė savo pranašumą prieš lenką A. Zalewski, tad laukė lemiama kova dėl nugalėtojo titulo su pirmojo etapo lyderiu – Piotr Wiecek. Gaila, bet trasoje vilnietį pavedė „Eurofighter“ bolido sankaba ir šis turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

Vis tik B. Čirba net ir dėl patirto gedimo neprarado pozityvo ir džiaugėsi savo laimėjimu. „Jaučiuosi labai gerai. Tiesą sakant net sunku atsigauti nuo šios emocijos. Manau, kad kartu su komanda peraugome į kitą lygį ir bandysime siekti dar ne vienos pergalės“, – komentavo „Urta drift“ komandą atstovaujantis lietuvis. Sportininkui ir visai komandai ši pergalė labai reikšminga, todėl tikisi, kad tai ne paskutinis toks rezultatas šiame sezone bei mėgins jį pakartoti ir net pranokti Rygoje.

Antra vieta yra geriausias Lietuvos atstovų pasiekimas Europos šonaslydžio čempionatų istorijoje. Po puikus pasirodymas Austrijoje B. Čirba užima trečią vietą šių metų čempionato įskaitoje ir nuo antros vietos atsilieka vos 3 taškais. Kol kas lentelėje karaliauja abiejuose etapuose pergalę iškovojęs – P. Wiecek.

3-4-as Europos šonaslydžio čempionato etapai vyks liepos 30 – rugpjūčio 1 dienomis Rygoje, Bikerniekų trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)