Sudėtinga trasa

Profesionaliai paruoštu tokio tipo lenktynėms „Toyota Land Cruiser” automobiliu sėkmingai maratone važiuojantis Algirdas Kazlauskas teigia, kad šios dienos važiavimas jo ekipažui labai patiko. Tiesa, penktadienį nuotaikos buvo kardinaliai kitokios.

„Vakar stovėdamas Pabradės poligono greičio ruožo finiše pagalvojau – namai Vilniuje ranka pasiekiami, gal apsisukti ir važiuoti ne į Druskininkus, o į šiltą namų lovą?”, – pasakojo A. Kazlauskas.

Pabradės poligono ruožas vyko saulei jau nusileidus. Tamsoje jis tapo itin klaidžiu labirintu ir jame pasiklydo daug ekipažų. Tačiau, šis pasakymas čia labai pritinka, visiems taisyklės vienodos. O kadangi maratonas dar tik įpusėjo, nukabinti nosies dėl prastų rezultatų tikrai nėra kada.

Finišas – ne visiems pasiekiamas

Trečiasis greičio ruožas nuo Vėlūnų iki Ločerų prasidėjo geru trečdaliu mažesniu dalyvių skaičiumi. Šių maratono trasa iki antrojo ruožo finišo buvo per ilga šešiems ekipažams – vieniems neatlaikė visureigiai, o štai svečiams iš Estijos koją pakišo sugedusi GPS navigacijos įranga. Pirmą kartą dalyvavę šiose lenktynėse jie priėmė sprendimą popieriniais žemėlapiais kelio neieškoti.

„Su popieriniu žemėlapiu, ypač tokio tikslumo kaip mūsų pirktas degalinėje, keliauti „4x4 Perimetras” maratono trasa yra neįmanoma. Taip, dauguma kelių žemėlapyje yra, tose atkarpose pasiklysti sunku. Tačiau greičio ruožuose, sudėtingesniuose miško keliukų atkarpose tikrai sunku kažką rasti be GPS sistemos”, – pasakoja estas Henris Daumas.

Pasiruošimas šioms lenktynėms – labai svarbus elementas. Be geros GPS sistemos, tvirtai įtaisyto kompiuterio lėkti duobėtais keliais sunku. Todėl greitesniuose ekipažuose kiekviena smulkmena salone yra įtaisyta patogioje vietoje ir pritvirtinta, kad net šuoliukas tramplinu jo nepajudina.

Lenktynių pusiaukelė

Grįžkime į lenktynes. Apie 13 val. šeštadienį į stovyklavietę Ločeruose atvyko visi maratoną tęsiantys ekipažai. Čia jie turi progą kiek paremontuoti automobilius, užkąsti karšto maisto ir pora valandų nusnausti. Miego trūkumas – graži šio maratono tradicija ir niekas tuo skųstis net neketina.

„Miego tikrai trūksta, norėtųsi šiltos lovos. Bet tame ir visas maratono grožis – ilga kova. Tik juokais galiu pasakyti – noriu namo pas mamą.”, - pasakojo Justinas Putys.

Justinas didelių problemų dėl šiltos lovos neturi. Įsitaisė sudedamoje lovelėje visai greta visureigio, kol jo bičiulis keitė granatą „Toyota Land Cruiser” automobiliui. Vienas kitam jie netrukdė. Pliaupiantis lietus taip pat. Tik padėjo atsipalaiduoti.

Trečiojo greičio ruožo keliai iki šios stovyklavietės buvo labai įdomūs. Sudėtingesnė bekelė ties Stelmužės ąžuolu, tiesūs, pakankamai greiti miško keliai ties Nemunėlio Radviliškiu. Tokių vietų kiekvieną dieną nepamatysi – dauguma kelių yra draudžiami pasiekti piliečiams be specialių Pasienio Departamento leidimų.

Kas toliau

Po kelių valandų pertraukos dalyviai leisis į ketvirtąjį greičio ruožą nuo Ločerų iki Šventosios. Pakeliui jų laukia viena įdomiausių „4x4 Perimetras” maratono vietų – Naujosios Akmenės kalcito karjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)