Kvalifikaciniuose važiavimuose geriausiai pasirodė Ingus Jekabsons – latvio pasirodymą teisėjai įvertino 94-ais taškais. Čempionato lyderis Mihkel Norman Tults liko antras, V. Vindžigelskis – trečias. Dėl čempiono vardo kovojantis B. Čirba surinko 76 taškus ir turėjo tenkintis šešta vieta, o S. Kvietkauskas kvalifikacijoje klydo ir į porinius važiavimus nepateko.

Top 16 kovose savo pasirodymą baigė V. Vindžigelskis – lietuvis turėjo pripažinti esto Ao Vaida pranašumą.

„Gaila, jog savo pasirodymą paskutiniame etape baigiau taip anksti, tačiau į viską reikia žiūrėti iš gerosios pusės – mums pavyko užimti penktą vietą galutinėje čempionato įskaitoje, – sakė „Triton drift team“ komandos narys V. Vindžigelskis. Ačiū komandai, partneriams ir visiems, kas padėjo pasiekti šį rezultatą“.

Norėdamas patekti į kitą etapą turėjo paprakaituoti ir B. Čirba – lietuviui prireikė pakartotinės kovos, kad įveiktų Raitį Maurans iš Latvijos.

Top 8 etape B. Čirba nesunkiai nugalėjo A. Vaida ir žengė į pusfinalį, kuriame jo laukė čempionato lyderis M. N. Tults. Situacija turnyrinėje lentelėje lėmė tai, jog šios poros nugalėtojas taps 2019-ųjų Baltijos šonaslydžio čempionato nugalėtoju. Pusfinalio kovos vyko tamsoje – gerai atlikti savo darbą buvo sunku tiek sportininkams, tiek teisėjams. Pirmojo važiavimo metu antrame trasos posūkyje M. N. Tults padarė kritinę klaidą, tačiau teisėjai skyrė pakartotinį važiavimą, kurio metu B. Čirba nusileido estui.

Kovodamas dėl trečios vietos tame pačiame trasos posūkyje neleistinai suklydo Lietuvos sportininkas ir teoriškai pergale turėjo džiaugtis Janis Jurka, tačiau daugelio nuostabai pergalė mažajame finale buvo skirta B. Čirbai.

Penktame Baltijos šonaslydžio etape nugalėjo ir čempionu tapo M. N. Tults, kuris finale įveikė kvalifikacijos nugalėtoją I. Jekabsons.

Baltijos šonaslydžio čempionatas / Ventins Photography nuotr.

„Tai buvo keistoka diena, tačiau yra kaip yra. Mūsų tikslas buvo nugalėti čempionate, tačiau likome antri – toks gyvenimas, negali laimėti visko. Naudodamasis proga norėčiau padėkoti partneriams, komandos nariams bei fanams – šie metai mums buvo geri, o kiti bus dar geresni“, – po varžybų optimizmo neprarado B. Čirba.

Etapas Rygoje buvo priešpaskutinės varžybos 2019-ųjų metų sezone – lapkričio 1-3 dienos lietuvis dalyvaus „FIA Motorsport Games“ renginyje Italijoje. Sportininkai iš 18 šalių varžysis šonaslydžio, kartingų, GT, kėbulinių automobilių, „Formula-4“ bei „e-sporto“ kategorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją