Kintanti kelio danga, tramplinai bei aštrūs posūkiai juodam „Subaru WRC“ bolidui didesnių problemų nesukėlė. Bet dulkės, startuojantiems ne pirmiems, greitį įtakojo net labiausiai patyrusiems lenktynininkams.

„Tai buvo vienas sudėtingiausių greičio ruožų ir ilgiausios dešimt minučių mano karjeroje. Kelyje stovėjo dulkės, nebuvo jokio vėjo, o vietomis tiesiai į akis švietė saulė. Buvo momentų, kai buvo labai baisu. Tokiu atveju reikia būti protingiems ir nespausti. Atsigriebsime kitose vietose,“- vos iš automobilio po ketvirtojo greičio ruožo išlipusi komentavo B. Vanago komandos šturmanė G. Germanavičiūtė.

Dulkės ir saulė pakoregavo visų ekipažų greitį. Išlipę iš bolidų prakaitą braukė, emocijomis dalinosi ir galvas purtė tiek lyderiai, tiek lėčiau važiuojančių komandų pilotai.

„Vakarop dingo vėjas, trasoje be galo daug dulkių. Mes tiesiog nerizikavome, ir kur nematėme, greitai nevažiavome. Sportas yra sportas, bet jei nematome, kur važiuoti, tai nematome,“- sakė B. Vanagas.

Šeštadienį ekipažai turi įveikti aštuonis „300 Lakes Rally“ greičio ruožus. B. Vanago ir G. Germanavičiūtės ekipažas antrą ralio dieną važiuoja stabiliai, išlaikydamas penktą poziciją. Lenktynių lyderiai finišą kirs apie 21 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)